
Kalafiorų blynai
Kalafiorų blynai – ir kas galėtų pagalvoti, kad jie tokie skanūs? Tikrai net minties nebuvo, bet galvoju bandau. Likau sužavėta.
Kalafiorai nėra mano mėgstamiausių daržovių sąraše, tačiau dėl daržovių ir spalvų įvairovės įtraukiu juos į savo mitybą. Labai norėjau išbandyti būtent blynelius ir nustebau pati, kokie jie skanūs, sodraus skonio. Man labai patiko! Ir tikrai šiame amplua kalafiorai tapo viena iš mėgstamiausių daržovių.
Sveika mityba skatina mane ieškoti idėjų ir skanių interpretacijų, kur pati dažnai nustembu ir susižaviu.
O dabar eime gaminti.
Reikės:
- vidutinio dydžio kalafioro
- 2 kiaušinių
- 3-4 šauktų viso grūdo Speltos miltų
- prieskonių: Mediterranean vegiie mix ir ciberžolės
- 2-3 šaukštų saulėgrąžų
- 2-3 šaukštų tarkuoto sūrio (rinkausi Picoms)
- aliejaus kepimui
Gaminame:
- kalafiorus išverdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (5 min.)
- sutriname blenderiu išvirtus kalafiorus, palaukiame kol atvės
- įmušame kiaušinius, išmaišome
- suberiame prieskonius, išmaišome
- suberiame sūrį, išmaišome
- suberiame miltus, išmaišome
- suberiame saulėgrąžas, išmaišome
- skardą išklojame kepimo popieriumi, formuojame iš tešlos blynelius, apšlakstome aliejumi
- kepame 200 laipsnių orkaitėje, kol apskrus, apie 20 min.
Skanaus 🙂
Naudoti produktai:
