Tuno salotos su aplesinais
Tuno salotos su apelsinais – šį sykį be ilgo aprašymo, nes joms nereikia žodžių, o tik pulti ir gaminti! Jos LABAI SKANIOS!
Skoniai puikiai dera, gaiva, sodrumas, išskirtinumas.
Unikalus padažas su pesto – puikiai dera ir suteikia naują cinkelį.
Reikės:
-
50 g. špinatų
-
6 – 7 mažų pomidoriukų
-
skardinės tuno savo sultyse
-
3 – 4 putpelės kiaušinių
-
saujos moliūgo sėklų
-
1 – 2 nedidelių apelsinų
-
50 g. fetos
- Padažui: 1 a.š. pesto, 2-3 šaukštai aliejaus, 2-3 šaukštai apelsino sulčių
Gaminame:
- putpelės kiaušinius išverdame, nuvalome ir supjaustome į 2 dalis
- 1 apelsiną nuvalome ir supjaustome
- fetą supjaustome gabaliukais
- pomidoriukus supjaustome į 4 dalis
- išdeliojame: špinatus, pomidorus, aplesiną, išdeliojame tuną, apibarstome moliūgo sėklomis, išdeliojame fetą ir kiaušinius
- apibarstome prieskoniais
- padažui sujungime pesto, aliejų ir apelsino sultis – apšlakstome salotas
Skanaus 🙂