Avinžirnių salotos su pomidorais
Avinžirnių salotos su pomidorais – gaivios, sodraus skonio. Salotos sočios, todėl puikiai tiks ir pietų stalui.
Avinžirnius aš verdu, virti man skanesni ir taip išvengiu pilvo pūtimo. Avinžirnius užpilu vandeniu ir palieku per naktį. Kitą dieną vandenį nupilu, nuplaunu ir uždedu virti. Užvirus vandeniui jį nupilu ir įpilu švarų, toliau jame ir verdu.
Salotos labai maistingos, juose gerieji riebalai, skaidulos, angliavandeniai, baltymai. Puikus dubuo mums reikalingų maistinių medžiagų.
Reikės:
- 50 g. špinatų
- 300 ml. virtų avinžirnių
- 6 mažų pomidoriukų
- 3 svogūno laiškų
- 3 saulėje džiovintų pomidorų
- saujos moliūgo sėklų
- 50 g. fetos
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- prieskonių Mediterranean veggie Mix
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminame:
- avinžirnius išverdame
- pomidoriukus supjaustome į 4 dalis
- saulėje džiovintus pomidorus supjaustome smulkiau
- svogūno laiškus supjaustome
- fetą supjaustome kūbeliais
- į dubenį įdedame špinatus, pomidorus, moliūgo sėklas, svogūno laiškus, fetą – apibarstome prieskoniais
- pagardiname aliejumi, citrinos sultimis – išmaišome
Skanaus 🙂