Bolivinės balandos blynai su daržovėmis
Bolivinės balandos blynai su daržovėmis – labai skanūs. Man labai patiko, tikrai nori rekomenduoti pasigaminti. Daržovės atrinktos mūsų krašto, kad kuo daugiau naudingų medžiagų gautume.
Bolivinės balandos nauda:
Bolivinė balanda unikali, neturi sau lygių. Kiekvienas privalo įtraukti į savo racioną. Joje sutinkame magnį, geležį, kalį, kalcį ir cinką, taip pat vitaminus В ir Е. Bolivinėa balandos kruopos yra be gliuteno.
Ar žinote, kad? Bolivinių balandų sėklos – visaverčiai baltymai. Bolivinių balandų sėklose yra beveik visų gyvybiškai svarbių aminorūgščių. Jos vadinamos „vienu turtingiausiu baltymų šaltinių visoje daržovių karalystėje”.
Vieno puodelio porcijoje yra maždaug 4 mg. geležies, 90 mg. magnio, 315 mg. kalio ir 1,5 mg. cinko, taip pat B grupės vitaminų, ypač daug B6, folio rūgšties, niacino ir tiamino. Dr. R. Stanton „Sveikos mitybos vadovas”.
Tai gi eime gaminti šių super blynų.
Reikės:
- 200 ml (stiklinė) nevirtų bolivinių balandų
- morkos
- pusės burokėlio
- mažos česnako galvutės
- sauja saulėgrąžų
- 2 kiaušinių
- 4 šaukštų viso grūdo kvietinių miltų
- prieskonių: Persilado ir chimichurri
Gaminame:
- bolivinę balandą išverdame
- saulėgrąžas apkepiname
- su smulkia tarka sutarkuojame morką, burokėlį ir česnaką
- atvėsusias kruuopas sumaišome su daržovėmis ir saulėgrąžomis
- įmušame 2 kiaušinius
- pagardiname prieskoniais ir gerai išmaišome
- suberiame miltus, gerai išmaišome
- kepame ant keptuvės su trupučiu aliejaus
Skanaus 🙂
Naudoti prieskoniai: