Bolivinės balandos blynai

Bolivinės balandos blynai su daržovėmis

Bolivinės balandos blynai su daržovėmis – labai skanūs. Man labai patiko, tikrai nori rekomenduoti pasigaminti. Daržovės atrinktos mūsų krašto, kad kuo daugiau naudingų medžiagų gautume.

Bolivinės balandos nauda:

Bolivinė balanda unikali, neturi sau lygių. Kiekvienas privalo įtraukti į savo racioną. Joje sutinkame magnį, geležį, kalį, kalcį ir cinką, taip pat vitaminus В ir Е. Bolivinėa balandos kruopos yra be gliuteno. 

Ar žinote, kad? Bolivinių balandų sėklos – visaverčiai baltymai. Bolivinių balandų sėklose yra beveik visų gyvybiškai svarbių aminorūgščių. Jos vadinamos „vienu turtingiausiu baltymų šaltinių visoje daržovių karalystėje”.

Vieno puodelio porcijoje yra maždaug  4 mg.  geležies, 90 mg. magnio, 315 mg. kalio ir 1,5 mg. cinko, taip pat B grupės vitaminų, ypač daug B6, folio rūgšties, niacino ir tiamino. Dr. R. Stanton „Sveikos mitybos vadovas”.

Tai gi eime gaminti šių super blynų.

Reikės:

  • 200 ml (stiklinė) nevirtų bolivinių balandų
  • morkos
  • pusės burokėlio
  • mažos česnako galvutės
  • sauja saulėgrąžų
  • 2 kiaušinių
  • 4 šaukštų viso grūdo kvietinių miltų
  • prieskonių: Persilado ir chimichurri  

 

 

Bolivinės balandos blynai su daržovėmis
Bolivinės balandos blynai su daržovėmis
Bolivinės balandos blynai su daržovėmis

Gaminame:

  • bolivinę balandą išverdame
  • saulėgrąžas apkepiname
  • su smulkia tarka sutarkuojame morką, burokėlį ir česnaką
  • atvėsusias kruuopas sumaišome su daržovėmis ir saulėgrąžomis
  • įmušame 2 kiaušinius
  • pagardiname prieskoniais ir gerai išmaišome
  • suberiame miltus, gerai išmaišome
  • kepame ant keptuvės su trupučiu aliejaus

Skanaus 🙂

Daugiau sveikos mitybos receptų

Naudoti prieskoniai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top