Humusas – avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis – skanus derinys!
Humusas – avinžirnių užtepėlė – man labai patinka! Aš avinžirnius dažniausiai mėgstu valgyti šioje užtepėlėje.
Dažniausiai humusą gamina su sezamų pasta, bet aš pamėgau su riešutų sviestu, pastarąjį namie visada turiu, nes jį labai mėgstame.
Kai atostogavau Izraelyje mes ten ir eidavome į vietines krautuvėles, kavinukes pirkti humuso. Ten jis gaminamas kibirais 🙂
Reikės:
- 2 puodelių virtų avinžirnių ir sultinio kuriame virė (jo kiekį derinkite pagal mėgstamą tekstūrą)
- 4 didelų saulėje džiovintų pomidorų su šauktu aliejaus iš jų
- 10 alyvuogių
- 1-2 a.š. prieskonių Mediterranean vegiie mix
- pusės laimo sulčių
- 1 kupino didelio šaukšto riešutų sviesto
- 5 skiltelių česnako
Gaminame:
- paprastai: tiesiog viską sutriname kokteilinėje ar su blenderiu. Avinžirnių skystį pilame palaipsniui, žiūrime tirštumą.
Skanaus 🙂
Daugiau receptų