Virtinukai su apelsinu, sekmadienio pusryčių momentams
Virtinukai su apelsinu mūsų lėto semadienio rytui. Sekmadieniai dažniausiai pas mus lėti, su ypatinagais pusryčių motyvais.
Šiam rytui paprasti, vaikiški virtinukai su apelsino žievele. Tas apelsino kvapas ir skonis, nerealus. Valgai ir jauti apelsino cinkelį.
Mes gaminame visada be cukraus, valgome su uogomis ar liesa gietine, ar jų duetu.
Citrusinius planu pirmiausiai su karštu vandeniu ir LDC, tam kad kuo geriau nuplauti, nes naudosime žievelę.
Reikės:
- pakelio varškės 180 g.
- 1 kiaušinio
- 1 apelsino žievelės
- 3 šaukštus šviesių speltos miltų
- 3 šaukštus kukurūzų miltų
- žiupsnelio himalajų druskos
Gaminame:
- varškę išmaišome su kiaušiniu ir druska
- įtarkuojame apelsino žievelę
- įmaišome po 2 kupinus šaukštus speltos ir kukurūzų miltų
- ant lentos pabarstome po 1 šaukštą abiejų miltų ir sukame dešreles, kurias supjaustome
- verdame 5 min sūdytame vandenyje
Skanaus 🙂