Obuolių pyragas su apelsinu ir laimu
Obuolių pyragas su apelsinu ir laimu – labai kvapnus, minkštas. Pyragas be nuodemės, nes mes kuriame sveikesnius kepinius.
Parsinešiau maišelį naminių obuolių, o jais pavaišinęs žmogutis sakė: „Gal išsikepsi obuolų pyragą?” Ir iškepiau, ir pavaišinau – ir atsakė koks skanus tavo pyragas.
Ir nebuvo jis labai saldus, bet juk ir nereikia.
O oboliukai buvo demėti, pasiglamžę, bet mes juk žinome, kad būtent tai nusako rudens pabaigos sulaukusių naminių vaisių ir daržovių išvaizdą.
Ir kaip man patinka Kung Fu Pandos tėčio išsakyta slapto ingrediento paslaptis.. Tiesa ta, jog nėra slapto ingrediento, yra tik noras pasiekti tikslą, pastangos bei tikėjimas savimi ir tuo, ką darai – ir štai rezultatas prieš tave.
Tad eime kurti savo skanaus, su meile kepamo rezultato.
Reikės:
- obuolių, kuo daugiau tuo skaniau
- 180 g. kukurūzų miltų
- 250 g. graikiško jogurto
- 3 kiaušinių
- 40 g. sviesto
- 160 g. medaus (aišku galite keisti cukrumi..)
- 1 apelsino žievelė
- 1 laimo žievelė
- 1 kupinas šaukštas traškaus riešutų sviesto
- 1 a.š. Ceilono cinamono
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- lazdyno riešutų apybarstymui
Gaminame:
- kiaušinius išsukame
- ištirpiname medų, sviestą – įmaišome į tešlą
- įmaišome jogurtą
- įdeda riešutų sviestą, išmaišome
- įtarkuojame apelsino ir laimo žieveles, prieš tai gerai nuplauname, aš plaunu su LDC
- įdedame cinamono
- įberiame miltus su kepimo milteliais, išmaišome
- nuo obuolių nulupame žievelę, smulkiai supjaustome, įmaišome į tešlą
- supilame tešlą į formą
- ant pyrago išdėliojame obuolius, supjaustytus be žievelės
- lazdyno riešutus truputį pasmulkiname, suberiame ant pyrago
Kepame 40 min 180 laipsnių orkaitėje.
Pyragą skanavau su skaniąja Graikijos kalnų arbata. Ji dabar mano favoritė. Labai aromatinga ir sodraus skonio. Graikijos kalnų arbata
Skanaus 🙂