
Ryžių trapučių desertas - lengvai ir labai skaniai.
Ryžių trapučių desertas vienas iš tų lengvai pagaminamų desertų. Greitas paruošimas – puikius skonis. Aš esu už tuos desertus, kuriuos galima įdėti į šaldiklį ir netikėtai užklupus svečiams, ištraukti ir skanauti.
Šį desertą pasigaminau savaitgalį ir įsidėjau į šaldiklį, o po pietų netikėtai atvykusiai draugei prie kavos galėjau pasiūlyti savo skanėsto. Jai labai patiko. O jeigu svečiai valgo ne vieną gabalėlį ir negaili pagyrų, manau desertas tikrai pavyko!
Reikės:
- 10 vnt. ryžių trapučių
- 3 šaukštai mėgstamo riešutų kremo (sviesto), aš naudojau Sviesto sviestuoto lazdynų ir anakardžių
- porą šaukštų sėklų mišinio
- 2 bananų
- 1 a.š. cinamono
- glajui: 50 gr juodo šokolado ir 2 šaukštai pieno


Gaminame:
- ryžių trapučius susmulkiname
- bananus supjaustome ir apkepame ant keptuvės su cinamonu
- į trapučius sudedame riešutų sviestą, keptą bananą ir sėklas
- gautą masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą formą, gerai suspaudžiame
- šokoladą išlydome kartu su pienu, apipilame gautą masę
- dedame į šaldiklį, sustingus supjaustome
Skanaus 😉
Kviečiu aplankyti mano jaukią parduotuvę Parduotuvė


