Duona be miltų

Duona be miltų - kurią gaminau Žurnalui "Žmonės"

Duona be miltų – labai gardi! Šią duoną ruošiau žurnalui „Žmonės”. Labai maistinga, energinga.

Puikus skaidulų šaltinis! Man ji labai patiko, gaminau ne kartą ir gaminsiu dar.

Sėklų duona be miltų

  • 65 gr mėgstamų riešutų
  • 50 gr čia sėklų
  • 50 gr moliūgo sėklų
  • 50 gr saulėgrąžų
  • 50 gr linų sėmenų
  • 100 gr avižinių dribsnių
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštai maltų linų sėmenų
  • 2 – 3 a.š. prieskonių preseladas su druska
  • 300 ml vandens
Duona be miltų
Duona be miltų

Gaminame:

  • Riešutus supjaustome smulkiau
  • Ant skardos sukrečiame sėklas, linų sėmenis, avižinius dribsnius. Apšlakstome šauktu alyvuogių aliejaus, išmaišome.
  • Kepame 10-15 min 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
  • Iškepus, suberiame į dubenį, įpilame vandenį, aliejų, suberiame maltus linų sėmenis. Išmaišome.
  • Sudedame į formą, kepame 30-40 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus 😊

Kviečiu užsukti ir į Skonio burtų parduotuvę. Parduotuvė

Duona be miltų
Duona be miltų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top