Karšti sumuštiniai su varške ir obuoliais - mano mergaičių vienas iš top pusryčių variantų!
Šiuos sumuštinius kepa ir mano mama, ir aš. Karšti sumuštiniai su varške – senas mūsų namų receptas. Dalinausi ne kartą savo socialinių tinklų ryto istorijose, tačiau niekaip neparašau recepto čia . Bet štai manau atėjo pats laikas, kad jis nugultų čia, mano tinklaraštyje.
Sumuštiniai tikrai labai gardūs. Duona gražiai apskrunda, sutepta sviestu. Varškės kvapnus, minkštas įdaras su obuolio ir cinamono aromatu.
Eime gaminti.
Reikės:
- forminės kvadratinės šviesios duonos su sėklomis (Beatos, Urtės, Lidlo grūdų ar panašios)
- sviesto duonai aptepti (sviestą laikau ne šaldytuve, tai mano tepasi lengvai)
- pakelio varškės
- 1 obuolio
- a.š. cinamono
- a.š. medaus (jeigu norite saldžiau galite didinti, taip pat jei neturite medaus dėkite truputį cukraus)
- 1 šaukštas grietinės
Gaminame:
- duoną aptepame sviestu
- nuo obuolio nulupame žievelę
- obuolį sutarkuojame su smulkia tarka
- sumaišome obuolį su varškę
- įdedame grietinę
- suberiame cinamoną
- supilame tirpintą medų
- viską gerai išmaišome
- ant duonos užtepame varškės masę
- 200 laipsnių orkaitėje kepame kol apskrus, apie 10-15 min.
Skanių atradimų.