
Troškinys su mėsa, ryžiais ir pomidorais
Troškinys su mėsa, ryžiais ir pomidorais – vieno puodo vakarienei ar pietums. Labai patogu ir lengva.
Man labai patinka tokie greiti sprendimai. Paprastas namų maistas.
Po darbų, kai nesinori daug gaminti, o pasigaminti reikia, vieno puodo sprendimai visada gelbėja.
Viską apkepiname paeiliui, tuomet pagardiname pagardais, vandens ir į orkaitę. O tuo tarpu einame prie kitų namų darbų ar reikalų.
Proporcijų nebus, nes kiekvienas troškinys dažniausiai būna iš to ką turime.
Reikės:
- mėsos, kurią mėgstate (aš gaminau iš žverienos)
- svogūno
- 2 morkų
- visos galvutės česnako
- saliero
- pomidorų – kuo daugiau, tuo skaniau
- špinatų kelių saujų
- 2 šaukštų pomidorų pastos
- puodelio ryžių
- Prieskonių Prima Vera, Prieskonių Mozzarella Tomato
- druskos
- 1-2 puodelių vandens


Gaminame:
- mėsą apibarstome prieskoniais, palaikome pasimarinuoti – kuo ilgiau – tuo skaniau
- apkepiname svogūną, tuomet tarkuotas morkas, sudedame mėsą
- apkepus, smulkintą česnaką ir pjaustytą salierą
- pomidoruose padarome su peiliu įbrėžimus, užpilame verdančiu vandeniu, palaukiame. Tuomet nulupame odeles ir supjaustome
- sudedame pomidorus, špinatus, įbėriame ryžius
- įdedame pomidorų pastą, prieskonius
- įpilame vandens puodelį jeigu norime be sultinio, du puodelius jeigu norime, kad būtų skystimo
- išmaišome, uždengiame dangčiu ir į orkaitę 200 laipsnių apie 40-50 min.
Skanaus
Daugiau receptų