Trupininis avižinis pyragas su bananais ir obuoliais

Jau seniai kirbėjo mintis kaip noriu trupininio avižinio pyrago. Kaip ir visuomet be cukraus. Visiems becukriams kepiniams reikia surasti sveiką alternatyvą saldumui. Patį saldumą taip pat reikia ir galima regulioti įvairių sirupų, medaus ar vaisių kiekiais.

Kaip ir įprasti kepiniai, sveikuoliški taip pat turi savyje kalorijų. Tačiau šios kalorijos įneša naudą Jūsų sveikatai.

Pyrago skonis? Koks jis? Iš pavadinimo galima spręsti, kad jis yra trapus. Aš labiausiai sužavėta viršutinio sluoksnio trupiniais. Tikrai patarčiau viršutiniam sluoksniui palikti daugiau tešlos, kadangi ši sutarkuota ir apkepusi tešla suteikia traškumo, tarsi maži sausainukai pyrago viršuje.

Dėl saldumo? Man jo pilnai užteko, tačiau jeigu mėgstate saldžius kepinius tuomet padidinkite medaus ar sirupo kiekį.

Kokių produktų reikės

  • 100 gr šalto sviesto
  • 220 gr avižinių miltų
  • kiaušinis
  • šaukštas medaus
  • žiupsnelis druskos
  • 2 bananų
  • 2 obuolių
  • cinamono

Sviestą, miltus, kiaušinį, druską, medų kartu sujungiame blenderiu, paskui išminkome rankomis. Tešlą padaliname pusiau. Formoje rankomis išspaudžiame pagrindą,stengiamės kuo ploniau. Tuomet sudedame trintą šakute bananą, ant viršaus plonais griežinėliais pjaustytą obuolį be žievelės ir apibarstome cinamonu.

Likusią tešlą sutarkuojame su burokine tarka ant pyrago. Kepame apie 35 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top