
Mano greitų desertų tęsinys.. Kai trūksta paroje laiko – greiti veganiški desertai puiki išeitis.
Kaip sakė mano mama, kaip skanu ir taip paprasta paruošti. Reiktų ir man pradėti tokius gaminti, nors ne, juk galiu pas tave pavalgyti 🙂 Tai gi tikrai visų pavaišinti neįstengsiu, todėl siūlau pasiruošti patiems.
Reikės:
- 100 gr kepintų sėklų, pas mane saulėgrąžos ir moliūgo sėklos
- 400 gr datulių
- 100 gr riešutų sviesto
- 70 gr kokosų miltų
- 30 gr kokosų aliejaus
- kepintų ir sūdytų žemės riešutų apibarstymui
Gaminame:
- Datules apie 30 min išmirkome ir sutriname
- Sėklas šiek tiek sutriname, bet ne iki miltų
- Kokosų aliejų ištirpiname
- Visus ingredientus sumaišome
- Ant kepimo popieriaus formuojame blyną, jį paspaudžiame
- Viršų apibarstome riešutais, kuriuos šiek tiek įspaudžiame
- Dedame į šaldytuvą sustingti, tuomet supjaustome norimo dydžio batonėliais.