Kiaušinių marginimas

Kiaušinių marginimas - labai jauki šventės tradicija.

Kiaušinių marginimas – tradicija, kurios būdų yra tikrai daug. Smagu spalvinti kiaušinius su vaikais, mažiems labai patiko stebėti ir bandyti. Aišku aš su Jumis pasidalinsiu keliais natūraliais kiaušinių marginimo būdais.

Labiausiai patiko šokoladiniai kiaušiniai, kuriuos dažėme su kakava 🙂 Mano Kotrynutė, kuri visuomet teigia aš nevalgau kiaušinių! Šį labai norėjo paragauti ir suvalgė visą 🙂 Šypsena pati iš savęs.

  • Žydri kiaušiniai: vienus dažiau su vyšniomis, kitus su juodaisiais serbentais, tačiau realybei man jų spava nedaug skyrėsi. Dažymas toks pats.
  1. Puodelis uogų,
  2. 1 a.š. druskos, 
  3. 1 šaukštas acto

Viriau apie 10 min., kiaušiniai tik ištraukus pradėda melynuoti. Stebuklas 🙂

  • Šokoladiniai – marginti su kakava
  1. 2 šaukštai kakavos
  2. 1 šaukštas acto
  3. 1 a.š. druskos

Viriau apie 10 min, bet būkite atsargūs, nepalikite virti vienų. Kakavą reikia maišyti kai užverda vanduo, kad neišvirtų iš puodo. Paskui primažiname ugnį ir verdame ramiai 🙂

  • Geltoni margiti su ciberžole.
  1. 2 šaukštų ciberžolės
  2. 1 šaukštas acto

Vandenį su ciberžolės mišiniu užkaitinau ir įdėjau į jį išvirtus kiaušinius. Palaikiau 10 min.

SVARBU! Kiaušinius viriau kambario temperatūros.

Jaukių švenčių 🙂

Daugiau receptų

Kviečiu į parduotuvę 🙂

Kiaušinių marginimas
Kiaušinių marginimas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top