Trinta moliūgo ir saldžių bulvių sriuba

Trinta moliūgo ir saldžių bulvių sriuba

Trinta moliūgo ir saldžių bulvių sriuba 

Trinta moliūgo ir saldžių bulvių sriuba – lengvai paruošiama, sodraus skonio ir labai gardi.

Moliūgas, saldžiosios bulvės ir kiti ingredientai sriuboje gausūs įvairių vitaminų ir mineralų šaltiniai. Apima vitaminus A, C ir K, taip pat folatą, kalį ir magnį.

Ši sriuba gali būti geras skaidulų šaltinis, nes moliūgas, saldžiosios bulvės ir morkos yra visavertės daržovės, turinčios daug skaidulų. Skaidulos svarbios virškinimo sistemai ir padeda palaikyti reguliarų žarnyno judrumą.

Moliūgas ir morkos yra turtingi antioksidantais, tokius kaip beta-karotenas ir vitaminas C. Šie antioksidantai padeda kovoti su laisvaisiais radikalais organizme ir gali padėti sumažinti uždegimą bei kai kuriuos ligų rizikos veiksnius.

Reikės:

  • sviestinio moliūgo 
  • saldžios bulvės
  • morkos
  • česnako
  • muskato riešuto
  • alyvuogių aliejaus
  • Mediterranean vegiie mix prieskonių
  • sultiniui: saliero stiebo, morkos, svogūno, lauro lapų, druskos, pipirų
  • pagardui: kepintų moliūgo sėklų, tarkuoto sūrio
Trinta moliūgo ir saldžių bulvių sriuba 
Trinta moliūgo ir saldžių bulvių sriuba 

Gaminame:

  • nuvalome ir kūbeliais supjaustome moliūgą, morką, saldžiąją bulvę
  • išklojame skardą kepimo popieriumi, sudedame daržoves, česnako galvutę, apšlakstome aliejumi, kepame orkaite 180 laipsnių apie 20 min.
  • verdame sultinį: į puodą sudedame morką, saliero stiebą, svogūną, lauro lapus, pipirus, druską – verdame apie 20 min.
  • keptas daržoves sudedame į trintuvą, keptą česnaką nuvalome ir sudedame, įpilame sultinį (kiekį reguliuokite norimam tirštumui pasiekti) – sutriname
  • pagardiname tarkuotu muskato riešutu, prieskoniais, druska – išmaišome
  • patiekiame su apkeptomis moliūgo sėklomis ir tarkuotu sūriu.

Skanaus 🙂

Daugiau receptų

Trinta moliūgo ir saldžių bulvių sriuba 

Rekomenduoju

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top