Trupininis pyragas su obuoliais – kvepiantis cinamonu
Trupininis pyragas su obuoliais – pataisau su daug obuolių. Trapi, sausainių tešla su daug obuolių.
Dievinu keptus obuolius, derinyje su plona tešla susikuria puiki kompozicija.
Ruduo neatsiejamas nuo kepinių su obuoliais, pyragų variacijų tikrai daug. Reikia tik kepti, bandyti ir eksperimentuoti virtuvėje.
Aš savo pyragą saldinau minimaliai, o Jūs visada galite didinti saldumo kiekį.
Į svečius užsukusi draugė išgyrė, paprašė pakartoti, todėl manau vertas bandymų.
Skaniausias šiltas.
Reikės:
- obuolių, tiek kiek telpa į pyragą
- 2 kiaušinių
- 150 g. šviesių speltos miltų
- 150 g. kukurūzų miltų
- 100 g. minkšto sviesto
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. manų kruopų
- žiupsnelio druskos
- Ceilono cinamono
- rudojo cukraus, ar medaus 100-180 g. (kaip saldžiai norite)
Gaminame:
- kiaušinius su žiupsneliu druskos, medumi ar cukrumi išsukame šakute
- sudedame minkštą sviestą ir patriname šakute
- įberiame a.š. cinamono
- miltus kartu su kepimo milteliais sumaišome kartu
- po truputį beriame miltus
- tešlą maišome rankomis, formuodami kamuoliuką
- į formą kuo ploniau išspaudžiame tešlą, formuodami šomus, bei palikdami gabaliuką tešlos viršui
- nuo obuolių nulupame žievelę, supjaustome
- obuolius apibarstome cinamonu, manų kruopomis, pasaldiname
- sudedame į tešlą
- likusį tešlos gabaliuką plėšome ant obuolių
Kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol paruduos, apie 30-40 min.