Daržovių troškinys su rudais ryžiais

Daržovių troškinys su rudais ryžiais

Daržovių troškinys su rudais ryžiais – labai maistingais, energijos teikiantis patiekalas. Būtent po tokių pietų mes pasikrauname gerosios energijos. 

Rudųjų ryžių nauda.

Rudieji ryžiai yra maistingas energijos teikiančių angliavandenių šaltinis. Rudieji ryžiai yra nevalyti ryžiai. Jie turi gemalą, sėlenas (lukštus) ir endospermą. Sėlenos yra skaidulingas lukštas, gemalas – embrionas, iš kurio gali išdygti naujas augalas. Endosperma yra augalų sėklų krakmolingas maitinamasis audinys.
Nevalytuose, su visomis dalimis ruduosiuose ryžiuose yra dvigubai daugiau ląstelienos, lyginant su valytais baltaisiais ryžiais. Ką reiškia valyti? Po grūdų valymo lieka tik endosperma. Galiausiai nevalytuose ruduosiuose ryžiuose yra daugiau maistingų medžiagų.

Daugiau daržovių

Visi mitybos specialistai kartoja kiekvienam „Daugiau daržovių”, todėl į savo troškinį sudėjau nemažai.

Reikės:

  • svogūno
  • morkos
  • saliero
  • paprikos
  • moliūgo
  • česnako
  • pomidorų
  • brokolių
  • mažų briuselio kopūstų
  • 500 g. trintų pomidorų
  • a.š. medaus
  • prieskonių Mozzarella Tomato
  • sūrio
  • žolelių pagardinti
Daržovių troškinys
Daržovių troškinys

Gaminame:

  • lengvai apkepame svogūną
  • apkepinus svogūną, suberiame morkas
  • morkoms apkepus, beriame likusias daržove
  • lengvai apkepus, uždengiame dangčiu, kad pasitroškintų
  • po 10 min supilame trintus pomidorus, prieskonius, druskytę ir medų
  • baigus troškinti suberiame virtus ryžius, išmaišome
  • įberiame tarkuotą sūrį, išmaišome
  • pagardiname žolelėmis

Skanių atradimų 🙂

Daugiau sveikos mitybos receptų

Daržovių troškinys
Mozzarella Tomato
Naudoti prieskoniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Į viršų