Raugintų daržovių mišrainė
Raugintų daržovių mišrainė – labai dažnai būna ant mūsų stalo. Aš gaminu ją tikrai dažnai.
Ši mišrainė skani tiek viena, tiek garnyrui.
Fermentuotas maistas – tai probiotikais praturtintas maistas. Šio proceso metu maistas yra natūraliai konservuojamas, sukuriami virškinimui itin svarbūs ir naudingi fermentai, B grupės vitaminai, omega-3 riebalų rūgštys ir įvairių atmainų probiotikai (gerosios bakterijos). Vieni iš geriausių probiotikų šaltinių yra būtent raugintos daržovės.
Rauginti kopūstai – geras vitamino C, geležies, kalio ir kitų maistinių medžiagų šaltinis. Pusės puodelio raugintų kopūstų porcijoje yra 45 kJ, 12 mg vitamino C, 1,5 mg geležies ir nedideli B grupės vitaminų, kalcio, kalio bei ląstelienos kiekiai. R. Digest „Sveikos mitybos vadovas”.
Reikės:
- raugintų kopūstų
- raugintų agurkų
- konservuotų žirnelių
- mėlynojo svogūno
- virtų burokėlių
- česnakinių pipirų
- alyvuogių aliejaus
Gaminame:
- daržoves supjaustome
- visus ingredientus sujungiame, apibarstome prieskoniais, apšlakstome aliejumi ir išmaišome
Skanaus 🙂