Raugintų daržovių m

Raugintų daržovių mišrainė

Raugintų daržovių mišrainė – labai dažnai būna ant mūsų stalo. Aš gaminu ją tikrai dažnai.

Ši mišrainė skani tiek viena, tiek garnyrui.

Fermentuotas maistas – tai probiotikais praturtintas maistas. Šio proceso metu maistas yra natūraliai konservuojamas, sukuriami virškinimui itin svarbūs ir naudingi fermentai, B grupės vitaminai, omega-3 riebalų rūgštys ir įvairių atmainų probiotikai (gerosios bakterijos). Vieni iš geriausių probiotikų šaltinių yra būtent raugintos daržovės.

Rauginti kopūstai – geras vitamino C, geležies, kalio ir kitų maistinių medžiagų šaltinis. Pusės puodelio raugintų kopūstų porcijoje yra 45 kJ, 12 mg vitamino C, 1,5 mg geležies ir nedideli B grupės vitaminų, kalcio, kalio bei ląstelienos kiekiai. R. Digest „Sveikos mitybos vadovas”.

Reikės:

Gaminame:

  • daržoves supjaustome
  • visus ingredientus sujungiame, apibarstome prieskoniais, apšlakstome aliejumi ir išmaišome

Skanaus 🙂

Naudoti produktai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Į viršų