Faršo lizdeliai su pomidorais ir mocarella - šeimos pietums, bei jaukiam šventiniam stalui.
Faršo lizdeliai su pomidorais ir mocarella puikus pietų patiekalas. Savo poilsio dieną ruošiau šiltus, jaukius ir sočius pietus. Paprasta, lengva paruošti. Paprastas namų virtuvės meniu, vertinantiems paprastumą virtuvėje.
Faršo lizdelių skonį praturtina naudojamos žolelės, kurios suteikia gardų, subtilų skonį šiam patiekalui. Žolelių fanai, prieskoninių mišinys Avienai ir jautienai būtenet Jums. Prieskoniai tinkantys visai mėsai. Sudėtyje pipirai, svogūnai, česnakai, rozmarinai, paprikos, raudonėliai, bazilikai, rapsų aliejus.
Kepiau kartu su virtomis bulvėmis, kad šios apskrustų.
Eime gaminti.
Reikės:
- 500 g. faršo (rinkitės mėgstamą mėsą, aš gaminau iš elnienos)
- kiaušinio
- 1 morkos
- svogūno
- pomidoro
- tarkuoto mocarellos sūrio
- kmynų
- prieskonių: Chimichurri, Avienai ir jautienai, Mozzarella tomato
- druskos pagal skonį
Gaminame:
- Į faršą suberiame po 1 a.š. (galite daugiau) avienai ir jautienai, bei mozarella prieskonių, druskos, gerai išmaišome, ištriname.
- Supjaustome svogūną, sumaišome su faršu. Jeigu turime galimybę paliekame bent valandai pasimarinuoti.
- Įmušame kiaušinį.
- Sutarkuojame su smulkia tarka morką.
- Viską gerai imaišome.
- Ant aliejumi išteptos skardos formuojame faršo lizdelius.
- Į vidų sudedame smulkiai pjaustytą pomidorą.
- Apibarstome chimichurri prieskoniais.
- Sudeliojame bulves.
- Bulves ir lizdelius apibarstome sūriu ir kmynais.
- Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Skanaus 🙂