Ukrainietiški kotletai su virta bulve ir mirkyta duona

Tęsiant ukrainietiškų receptų paieškas, ieškojau paprasto šeimos pietų recepto. Turėjau faršo, todėl nusprendžiau kepti kotletukus. Ilgai netrukus radau naminių kotletų recepto idėją.
Esmė ta, kad į faršą dedame virtą bulvę, šviesios duonos riekę ir kiaušinio trynį, be baltymo.
Man rezultas patiko, todėl dalinuosi ir su Jumis.
Kotletukai tikrai minkšti ir netrupantys. Recepte naudoja kiaulienos faršą, aš maišiau su elniena. Grietinėlę duonos mirkymui, pakeičiau pienu.
Naudojau Chumi churri prieskonius, kurie puikiai tiko šiems kotletukams.
Reikės:
- mėsos faršo 600 gr.
- 1 svogūno
- riekės duonos
- 50 gr pieno
- kelias skilteles česnako
- 1 nedidelės virtos bulvės
- 1 trynio
- druskos, pipirų, Chimi churri prieskonių.


- Svogūną smulkiai supjaustome
- Susmulkiname česnaką
- Svogūną ir česnaką sudedame į faršą, suberiame prieskonius. Jeigu turime galimybę palikime mėsą nors keliom valandoms pasimarinuoti
- Duoną užpilame pienu, palaukiame 10 min., tuomet sutriname šakute ir su pieno likučiais supilame į faršą
- Bulvę sutriname šakute ir įdedame į faršą
- Atskiriame trynį nuo baltymo, įmaišome į faršą
- Faršą gerai išmaišome rankomis


