Moliūgų risotto

Moliūgų risotto

Moliūgų risotto - vienas iš tų patiekalų, kuriuos seniai norėjau išbandyti. Kaip visada visi bandymai ateina iš to ką randu savo šaldytuve. Šį sykį moliūgas prašėsi būti suvalgomas, nes pradėjo gesti. Prapjautas moliūgas turi silpnybę kartoti suvalgyk mane greičiau, neišsilaikau :).

Rizotas (it. Risotto) – šiaurės Italijos ryžių patiekalas, turintis įvairių atmainų. Daugelis rizotą ruošia su jam skirtais ryžiais, mūsų prekybos centrų lentynuose taip ir rasite. Aš gaminau iš paprastų ilgiagrudžių ryžių, nes kaip sakiau gaminau iš to kas buvo namie. Mano manymu taip yra geriausia!

Rizotas ruošiamas su įvairiais pagardais, aš pasirinkau moliūgą. 

Pagrindinis Risotto – susmulkinti svogūnai pakepinami augaliniame aliejuje, po to sudedami sausi ryžiai ir visa tai pakaitinama. Kepinant svogūną pilamas vynas, jis suteikia patiekalui skonį ir aromatą. Nebijokite vyno pilame nedaug ir jis išgaruoja. Mano vaikai valgė ir savo porcijas suvalgė. Mano didžioji, ta kuri tikrai turi savo siaurą skonio spektrą pasakė SKANU, manau tai ir buvo didžiausias įvertinimas, bei noras pasidalinti su Jumis.

 

Moliūgų risotto

Reikės:

  • sviestinio moliūgo, pas mane pilna 21 cm skarda
  • česnako galvutės
  • svogūno
  • 70 ml balto sauso vyno
  • 200 ml ryžių
  • 800 – 900 ml daržovių sultinio
  • druskos pagal skonį
  • chimichurri prieskonių, juos galima įsigyti čia
  • 100 gr. tarkuoto kietojo sūrio
  • fetos sūrio pagardui
  • svogūno laiškų ar kitų mėgstamų žalėsių pagardui
  • 1-2 v.š. sviesto
  • aliejaus skardai ištepti
Moliūgų risotto
Moliūgų risotto
Moliūgų risotto

Gaminame:

  • moliūgą supjaustome kubeliais
  • skardą aptepame aliejumi ir kepame  200 laipsnių orkaitėje, kartu su puse galvutės česnako; kepam kol suminkštės, apie 20-30 min.
  • iškeptą moliūgą su česnaku sutriname
  • keptuvėje ištirpiname sviestą, apkepame smulkiai pjaustytą svogūną ir likusį česnaką
  • įpilame vyną ir kelias minutes pakaitiname
  • suberiame ryžius, minutę pakaitiname
  • supilame sultinį ir paliekame ant silpnos kaitros troškintis
  • po 20 min sudedame trintą moliūgą, prieskonius, gerai išmaišome, paliekame dar troškintis
  • kai ryžiai išsitroškins, suberiame sūrį ir išmaišome
Moliūgų risotto
Moliūgų risotto

Pagardinu fetos sūriu ir žalėsiais.

Skanaus 🙂

Daugiau receptų

Moliūgų risotto

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Shopping Cart