
Apelsininė granola
Apelsininė granola – yra skanus ir sveikas užkandis su jogurtu, bei maistingi ryto pusryčiai. Pasigaminti šį užkandį patiems leidžia turėti pilną kontrolę ir naudoti tik aukštos kokybės ingredientus.
- Granola, kurią galite pasigaminti patys, dažnai yra geresnis pasirinkimas nei daugelis rinkoje esančių grūdų batonėlių, turinčių didelį pridėtinio cukraus kiekį.
- Sotumas: Granola gali būti turtinga skaidulų šaltiniu, todėl ji gali padėti jums jaustis sočiais ilgesnį laiką.
- Skonis: Apelsinų granola turi unikalų ir gaivų skonį, kuris gali pridėti naujų spalvų jūsų rytiniams pusryčiams ar užkandžiams. Tai puikus būdas pridėti šiek tiek šviežumo į įprastą košę ar jogurtą.
- Pasirinkimų įvairovė: Gaminant granolą patys, galite kontroliuoti ingredientų kiekius, galite pridėti įvairių sėklų, riešutų ar džiovintų vaisių pagal savo skonį ir poreikius.
Reikės:
- 250 – 300 g. stambių avižinių dribsnių
- pusės sultingo apelsino
- 1 a.š. cinamono
- 200 g. lazdyno riešutų
- 200 g. migdolų
- 100 g. moliūgo sėklų
- 100 g. saulėgrąžų
- 2-3 šaukštai medaus
- 2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus


Gaminame:
- visus birius ingredientus sujungiame
- išspaudžiame apelsino sultis
- įpilame aliejaus ir atitirpinto medaus
- gerai išmaišome
- kepame 180 laipsnių orkaitėje, vis pamaišant, kol gražiai apskrus
Skanaus 🙂
