Baklažanų pica

Baklažanų pica

Baklažanų pica

Baklažanų pica – nerealiai skani, sultinga! Puiki idėja lengvai vakarienei. Baklažanų fanai tikrai įvertins.

Kai matote sodriai spalvotas daržoves ir vaisius, galite būti tikri dėl vieno dalyko: gamta suteikė šias spalvas, kad apsaugotų nuo tam tikro aplinkos poveikio, paprastai nuo intensyvių saulės spindulių, kurie, jeigu nebus sulaikomi, gali sukelti pažeidimą laisvaisiais radikalais. Visi jie turi galingą rinkinį fitochemikalų, kurie ne tik apsaugo augalą nuo aplinkos poveikio, tačiau atlieka tą patį darbą ir ląstelėse, kaip ir DNR žmogaus organizme. Žinoma, ne išimtis yra ir sodriai purpurinis pigmentas baklažanų žievelėje. 

Todėl dažniau įtraukime juos į savo mitybą.

Reikės:

  • baklažano
  • 5 a.š. pomidorų pastos
  • 3 didesnių pomidorų
  • saujos špinatų lapelių
  • prieskonių Persiladas
  • žiupsnelio druskos
  • tarkuoto kietojo sūrio
  • tarkuoto sūrio picoms

 

Baklažanų pica

Gaminame:

  • baklažanus supjaustome riekelėmis, apibarstome žiupsneliu druskos ir palaukiame 10 min.
  • baklažanus sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos
  • aptepame pomidorų pasta
  • sudedame riekelėmis pjaustytus pomidorus
  • apibarstome persiladu
  • sudedame špinatų lapelius
  • apibarstome sūriais
  • kepame apie 15-20 min. 200 laipsnių orkaitėje

Skanaus 😉

Daugiau receptų

Baklažanų pica
Baklažanų pica

Naudoti prieskoniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Į viršų