
Sviestiniai avižiniai sausainiai
Sviestiniai avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir sėklomis – labai gardūs. Sviestas – mano silpnybė, bet retsykiais leidžiu sau pasilepinti. Jau seniai kirbėjo noras išsikepti sviestinių sausainių.
Atostogaudama vienoje kepyklėlėje paragavau panašių sviestinių sausainių, tik jie buvo su cukrumi ir kvietiniais miltais. Bet Natalija juk turi sukurti savo versiją, nes saldūs sausainiukai ne man. Kai nevartoji cukraus, tai daug gaminių ilgainiui tampa per saldūs. Įdomus reiškinys, ar gi ne taip?
Sausainiai su džiovintomis spanguolėmis, sėklomis, avižų dribsniais ir kukurūzų miltais – geltoni, ryškus ir labai sodraus ir gero skonio. Labai kviečiu išmėginti ir dalintis.
Sausainiai riebesni, tad nesuvalgome visos skardos vieni patys, dalinamės 😊
Reikės:
- 3 kiaušinių
- 80 g. sviesto
- šaukštas medaus (ištirpiname)
- 200 ml. avižų dribsnių
- 100 ml. kukurūzų miltų
- kupinos saujos džiovintų spanguolių, moliūgo sėklų, saulėgrąžų, linų sėmenų
Avižų ir miltų kiekį matavau mililitrais, o ne gramais.


Gaminame:
- kiaušinius išsukame šluotele
- sudedame minkštą sviestą ir išsukame kartu su kiaušiniais
- įpilame medų, išmaišome
- suberiame spanguoles ir sėklas, išmaišome
- ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuojame mažus sausainius
- kepame apie 15 min. 180 laipsnių orkaitėje, kol apskrus
Skanaus 😊
