
Karštas baltyminis sumuštinis
Šeštadienio rytą nubėgau 16 km – ilgas, bet be galo malonus bėgimas. Grįžus namo, visas kūnas tiesiog šaukėsi kažko sotaus, maistingo ir atstatančio jėgas. Išsikepiau šį karštą baltyminį sumuštinį su avokadu, kiaušiniu ir mocarela – ir tai buvo grynas aukso gabalėlis ant lėkštės!
Po intensyvios treniruotės ar rytinio bėgimo kūnas reikalauja atstatyti energiją ir baltymų atsargas. Šis sumuštinis – tikras supermaistas sveikatai. Jis sotus, maistingas, kupinas gerųjų riebalų, baltymų ir skonio. Tobulas pasirinkimas tiek po sporto, tiek kaip pusryčiai!
Ingredientai (2 sumuštiniai)
2 riekelės pilno grūdo duonos
avokado
1 virtas kiaušinis
100 g. mocarelos sūrio
1 česnako skiltelė
2 saulėje džiovinti pomidorai
Sauja smulkintų šviežių špinatų
Žiupsnelis ciberžolės
Žiupsnelis rūkytos paprikos
Viduržemio jūros prieskonių mišinys (pagal skonį)
Persilado prieskonių mišinys (pagal skonį)
Daigų papuošimui (liucernos, ridikėlių ar kt.)




Gaminimo eiga
Avokadą užtepti ant duonos.
Į dubenį sutarkuoti virtą mocarelą, kiaušinį ir česnaką.
Smulkiai supjaustyti džiovintus pomidorus ir špinatus, sudėti į dubenį.
Pagardinti ciberžole, rūkyta paprika, Viduržemio jūros ir persilado prieskoniais.
Gerai viską išmaišyti.
Gautą masę užtepti ant duonos su avokadu.
Kepti 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~10–12 min., kol paviršius lengvai apskrus.
Patiekti su šviežiais daigais ant viršaus – jie ne tik puošia, bet ir suteikia dar daugiau naudingų medžiagų!
Skanaus 🙂