Mėsos troškinys su džiovintomis slyvomis - mano vienas iš pietų topų!
Mėsos troškinys su džiovintomis slyvomis – labai gardus, man labai patinka. Darau jau NNN metų, man jis labai patinka. Kartu troškintos džiovintos slyvos, suteikia labai gerą sonį mėsai ir visam troškiniui.
Šiandien buvo velyvi pietūs, bet labai gardūs, vertėjo jų palaukti 🙂 O kai šeimininkė sulaukia daug pagyrų ir vis grįžtančio šaukšto į puodą, ar dar reikia ką bepridurti :)?
Reikės:
- apie 1 kg mėgstamos mėsos (kiaulienos, jautienos, veršienos, žverienos, paukštiena čia netiks)
- 2 svogūnų
- 2-3 morkų
- pusės česnako
- 6 bulvių
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 10 džiovintų slyvų
- prieskonių: aš naudojau chimichurri, žoleles avienai ir jautienai, česnakinius pipirus, druskos. Prieskonius rasite mano parduotuvėje. Parduotuvė
Gaminame:
- mėsą marinuojame su mėgstamais prieskoniais ir pjaustytu svogūnu. Geriausiai jeigu mėsa marinuosis porą dienų, kuo mėsa ilgiau marinuojasi – tuo skanesnė.
- O dabar pietų dieną gaminame:
- svogūną supjaustome
- morką supjaustome
- česnaką supjaustome
- bulves taip pat supjaustome
- supjaustytas daržoves apkepame ant stiprios ugnies
- mėsą taip pat apkepame
- sujungiame daržoves su mėsa
- įdedame pomidorų pastos
- sudedame džiovintas slyvas
- suberiame prieskonius
- užpilame karštu vandeniu, kad apsemtų.
- Troškiname apie valandą 200 laipsnių orkaitėje. Jeigu neturite troškintuvės orkaitėj, troškinkite puode ant kaitlentės.
Skanių šeimos pietų 🙂