Avižiniai keksiukai

Avižiniai keksiukai – kvapnūs, minkšti ir labai gardūs!

Avižiniai keksiukai puikus užkandžio pasirinkimas. Jie puikūs, puikiai tinka pusryčiams prie puodelio kvapnios arbatos. O arbatą galite išsirinkti mano elektroninėje parduotuvėje.

Man patinka avižiniai kepiniai, kad jiems nereikia ypatingo paruošimo. Šių keksiukų visus ingredientus tiesiog sutryniau kokteilių plaktuvėje, vieną po kito. Kaip sakoma vienas, du, trys ir vualia :). 

Mano mažylei labai patiko jie, valgė vieną po kito. Aš kepiau mažyčius silikoninėje formoje. Keksiukai lengvai išsiėmė, neprilipo. Mažučiai skanučiai.

Reikės:

  • 2 bananų
  • 1 obuolio
  • 2 kiaušinių
  • 1 a.š. cinamono
  • nepilno šaukšto medaus, jei norite saldesnių didinkite
  • 200 ml avižinių dribsnių (puodelis)
  • 100 ml pieno
  • kupinas a.š. minkšto sviesto
  • šaukšto riešutų sviesto

avižiniai keksiukai
avižiniai keksiukai

Gaminame:

  • nuo obuolio nulupame žievelę ir supjaustome
  • medų ištirpiname
  • visus ingredientus sudedame į kokteilių plaktuvę (tinka ir blenderis) ir sutriname
  • pilame į formas, jeigu neturite keksiukų formos, puikiai tiks ir pyrago forma
  • kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Žiūrime pagal savo orkaitę, sulaukiame kol apskrus.

Skanaus 🙂

Išsirinkite kvapnią arbatą

Avižiniai keksiukai
Avižiniai keksiukai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Į viršų