Daržovių sriuba su kukuliukais
Daržovių sriuba su kukuliukais – būtent tokios norėjau šį savaitgalį. Sriuba, kurioje būtų daug daržovių ir kuo daugiau skirtingų rūšių. Tokia pavasario skonio paletė.
Kadangi visų norimų kolkas parduotuvėje neradau, prie savo turimų papildomai nusipirkau šaldytą daržovių mišinį sriubai. Ir taip turiu daug daržovių vienoje lektėje.
Nors daugelis mitybos specialistų nevertina sriubų, bet aš užaugau šeimoje kurioje sriuba turi būti dažnai. Mano pačios organizmas taip pat prašo šiltos lėkštės sriubos. Ajurvedinėje mityboje taip pat didelis dėmesys skiriamas šiltiems troškiniams ir sriuboms.
Sriuba su mėsos kukuliukais, kurių dėka praturtiname mitybą baltymais.
Reikės:
- 3 bulvių
- pusės paprikos
- pusės svogūno
- 4 česnako skiltelių
- pakelio daržovių mišinio sriubai
- šviežio kopūsto (kiekį rinkitės pagal save)
- Prieskoniai: Mozzarella tomato , Chimichurri, druska
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- krapų
- Kukuliukams: 400 gr maltos mėsos (jautiena ir kiauliena), kiaušinio, 2 skiltelės česnako, pusės svogūno, 1 šaukšto viso grūdo miltų, Mozzarella tomato prieskonių , druskos
Gaminame:
- daržoves supjaustome
- į puodą sudedame visas daržoves ir užpilame vandeniu
- ruošiame kukulius: svogūną su česnaku susmulkiname, įmušame kiaušinį, prieskonius, gerai išminkome. Sudedame miltus, išminkome, formuojame kukuliukus.
- užvirus vandeniui formuojame kukulius ir dedame į puodą
- pagardiname prieskoniais ir pomidorų pasta
- verdame apie 20 – 30 min.
Skanaus 🙂