gimtadienio vaišės

Gimtadienio vaišės

Gimtadienio vaišės vaikams.

Gimtadienio vaišės mano mažylės 5 metų gimtadienio šventei. Mažos idėjos Jums – paprasti, lengvi sprendimai.

Mano Kornelytė gimė liepos 30 dieną, šiemet pirmą kartą per gimtadienį oras buvo tobulas! Dar nebuvo nei vienų šventimo metų, kad lepintų taip saule ir šiluma. Kieme turėjome batutą, bet buvo taip karštą, kad net kelis sykius vaikus vedėme maudyis – ooo kaip buvo smagu. Gimtadienis pavyko visu 100 procentu.

Apie vaišių stalą, turbūt visi žino, kad vaikams per šventę svarbiausiai sauldumynai ir čipsiukai. Todėl įmantrių idėjų čia tikrai nereikia.

1. Želė desertai, patiko visiems. Želę sluoksniavau, kai vienas suoksnis sustingsta supilame kitą spalvą. Tarp sluoksnių suberiame uogas, guminukus. Puošiame mažais zefyriukais.

2. Arbūzai – eglutės. Supjaustome taip, kad arbūzai būtų panašūs į eglutes. Šmaikšti, žaisminga idėja vaikams.

gimtadienio vaišės

3. Maži kotletukai su pomidoriukais. Kepame orkaitėje mažus apvalius kotletukus ir suveriame su pomidoriukais. Puiki užkanduko idėja. Kotletukus kepame kaip mėgstame. Aš į faršą dėjau svogūną, česnaką, morką, kiaušinį ir trupučiuką kukurūzų miltų. Prieskoniai iš Skonio burtų parduotuvės. Parduotuvė

gimtadienio vaišės

4. Nekeptas philadelphia sūrio tortas – tobulas! Lengvas, gaivus ir labai skanus. Valgė visi!

Reikės:

  • 800 gr sausainių + papuošimui šonuose
  • 200 gr sviesto
  • 600 gr philadelphia
  • 250 gr kondensuoto pieno (galima keisti medumi ar sirupu)
  • 500 ml riebios grietinėlės
  • 1 laimo sultys
  • 30 gr želatinos jeigu tortas bus ant saulės, 20 gr jeigu ne
  • uogos
gimtadienio vaišės

Gaminame:

  • sausainius susmulkiname
  • sviestą ištirpiname ir išmaišome su saunainiais
  • išklojame formos dugną sausainiais, gerai prispaudžiame
  • iš šonu sudeliojame sausainius, paspaudžiam, kad įsmigtų
  • suberiame uogas, aš dar į tarpus tarp sausainių sudėjau uogytes
  • kremui: želatiną užpilame šaltu vandeniu, per vieną pirštą
  • philadelphia sūrį išmaišome su kondensuotu pienu
  • grietinėlę minimliai išplakame, kad būtų pūresnė
  • sujungiame grietinėlę su philadelphia, maišome atsargiai
  • išspaudžiame laimo sultis ir tolygiai išmaišome
  • želatiną ištirpiname, svarbu neperkaitinti. Palaukiame kol atvės (karštos pilti negalima)
  • supilame želatiną į kremą ir išmaišome
  • supilame kremą ant sausainių
  • papuošiame uogomis ir į šaldytuvą

Skanių ir linksmų Jums švenčių 🙂

O gimtadienis kartą metuose – galima ir pasilepinti 🙂

gimtadienio vaišės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Pirkinių krepšelis