Cukinijų blynai pusryčiams

Cukinijų blynai pusryčiams - skanu, maistinga ir sveika!

Cukinijų blynai pusryčiams – puikus lėto ryto pasirinkimas. Sveika, maistinga ir labai skanu.

Dabar cukinijų sezonas todėl daug šeimininkių suka galvą, ką gi pagaminti iš jų. Cukinijų blynai pas daugelį puikuojasi pirmoje vietoje. 

Aš mėgstu tiek saldžius, tiek nesaldžius cukinijų blynus. 

Mes nuo vaikystės kepdavome blynus su cukinijomis, jos mums atstodavo obuolius.

Į blynus aš nededu saldiklių, valgome su uogomis, galima pasigardinti medumi ar uogiene. 

Cukinijų blynai pusryčiams

Eime gaminti 🙂

Reikės:

  • naudojau pusę cukinijos (mano cukinija buvo apie 2 kg). Galite naudoti ir mažiau.
  • 2 kiaušiniai
  • žiupsnelis druskos
  • a.š. kepimo miltelių
  • puodelio kefyro
  • pusės puodelio kukurūzų miltų
  • pusės puodelio šviesių speltos miltų
  • šaukšto alyvuogių aliejaus į tešlą

Gaminame:

  • cukiniją nulupame, išvalome, sutarkuojame su smulkesne tarka
  • kiaušinius išsukame
  • įpilame kefyro, išmaišome
  • išspaudžiame cukinijų sultis su ranką, minkštimą sudedame į tešlą
  • suberiame druską, kepimo miltelius, miltus, įpilame aliejų ir gerai išmaišome
  • kepame 

Skanių atradimų 🙂

Cukinijų blynai pusryčiams
Cukinijų blynai pusryčiams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Į viršų