Čeburekai su vištiena iš tortilijų - greita, lengvai ir labai skaniai
Čeburekai su vištiena iš tortilijų – greita idėja Jums! Skanu ir paprasta!
Neseniai svečiavomės pajūry, o koks gi pajūris be šūksnių „Karšti Bangos čeburekai”. Vaikai prisiklausė, šūksnį išmoko, bet čeburekų taip ir neparagavo. Grįžom namo ir sako mama norim čeburekų :). Gerai, iškepsiu. Taip ir kilo mintis iškepti iš tortilijų. Nevisada yra noras maišyti tešlą, kartais norisi greitos improvizacijos. Gavosi puikiai! Patiko ir mažiems ir dideliems :).
Rekės (proporcijų nerašau):
- viso grūdo tortilijų
- vištienos
- česnako
- prieskonių, aš nadojau jūros gėrybių, man jie tokie universalūs Jūros gerybių prieskoniai
- phildelphia sūrio su žolelėmis
- pomidorų pastos
- fermentinio sūrio
- kiaušinių
- miltų (aš naudojau kukrūzų)
- aliejaus kepimui
Gaminame:
- vištieną smulkiai supjaustome, pagardiname prieskoniais
- įtarkuojame česnaką
- įtarkuojame sūrį
- sudedame philadelpia ir pomidorų pastą (pas mane 4 čeburekai dėjau po šaukštą)
- išmaišome
- tortilijos blyną supjaustome pusiau
- ant tortilijos lakšto, vienoje pusėje sudedame mėsą
- užlenkiame, paspaudžiame rankomis
- kiaušinį su prieskoniais (naudojau tuos pačius) išsukame su šakute
- miltus suberiame į lėkštę
- kepame: apvoliojame čebureką kiaušinio plakinyje, paskui miltuose ir kepame ant keptuvės
Skanaus 🙂