Jogurtinis tortas

Jogurtinis tortas su varške, persikais, nekeptas tobulas!

Jogrtinis tortas – nekeptas, su varške ir persikais. Labai gaivus ir labai skanus. 

Šį lengvą tortuką gaminau vaikams naujų mokslo metų pradžiai, paprastas, lengvutis. Tortas labai gaivus. Labai rekomenduoju pabandyti.

Reikės:

  • 300 g sausainių
  • 100 g sviesto
  • 0,9 kg geriamo jogurto, mūsų buvo braškių
  • 400 g riebios varškės
  • 820 g konservuotų persikų skardinės
  • 50 g želatinos
  • uogų puošybai
jogurtinis tortas
jogurtinis tortas
jogurtinis tortas

Gaminame:

  • sausainius sutriname
  • sviestą išlydome ir supilame į sausainius, išmaišome ir išklojame formą
  • jogurtą su varške sutriname 
  • 30 g želatinos užpilame šaltu vandeniu per pirštą, kai išbrinks truputėlį pašildome ir išmaišome
  • želatiną supilame į jogurto masę, išmaišome
  • jogurtą supilame ant sausainių ir įdedame į šaldytuvą, kad sustingtų
  • persikus sutriname kartu su skysčiu
  • 15 g (jeigu norime kietesnių persikų, tuomet 20 g.) želatinos užpilame šaltu vandeniu per pirštą, kai išbrinks truputėlį pašildome ir išmaišome
  • želatiną supilame į persikus, išmaišome
  • kai jogurto sluoksnis sustings, supilame persikus
  • pašauname į šaldytuvą
  • puošiame uogomis

Skanaus 🙂

Daugiau receptų

Jogurtinis tortas

2 komentarai apie “Jogurtinis tortas”

  1. Sveikatos, galite paaiškinti, kiek čia daugmaž mililitrų vandens reikia. Nesu su želatina draugavus, tai kaip suprasti tą „30 g želatinos užpilame šaltu vandeniu per pirštą, ” ? :))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top