Jogurtinis tortas su varške, persikais, nekeptas tobulas!
Jogrtinis tortas – nekeptas, su varške ir persikais. Labai gaivus ir labai skanus.
Šį lengvą tortuką gaminau vaikams naujų mokslo metų pradžiai, paprastas, lengvutis. Tortas labai gaivus. Labai rekomenduoju pabandyti.
Reikės:
- 300 g sausainių
- 100 g sviesto
- 0,9 kg geriamo jogurto, mūsų buvo braškių
- 400 g riebios varškės
- 820 g konservuotų persikų skardinės
- 50 g želatinos
- uogų puošybai
Gaminame:
- sausainius sutriname
- sviestą išlydome ir supilame į sausainius, išmaišome ir išklojame formą
- jogurtą su varške sutriname
- 30 g želatinos užpilame šaltu vandeniu per pirštą, kai išbrinks truputėlį pašildome ir išmaišome
- želatiną supilame į jogurto masę, išmaišome
- jogurtą supilame ant sausainių ir įdedame į šaldytuvą, kad sustingtų
- persikus sutriname kartu su skysčiu
- 15 g (jeigu norime kietesnių persikų, tuomet 20 g.) želatinos užpilame šaltu vandeniu per pirštą, kai išbrinks truputėlį pašildome ir išmaišome
- želatiną supilame į persikus, išmaišome
- kai jogurto sluoksnis sustings, supilame persikus
- pašauname į šaldytuvą
- puošiame uogomis
Skanaus 🙂
Sveikatos, galite paaiškinti, kiek čia daugmaž mililitrų vandens reikia. Nesu su želatina draugavus, tai kaip suprasti tą „30 g želatinos užpilame šaltu vandeniu per pirštą, ” ? :))
30 g želatinos maždaug iki 100 ml šalto vandens. 10 g – 50 ml. ☺️