Avižinių Sausainių Receptas su Bananais ir Sėklomis
Avižinių Sausainių Receptas su Bananais ir Sėklomis – sveikas, skanus ir lengvai pagaminamas užkandis be cukraus. Receptas iš bananų, avižinių dribsnių, speltos miltų ir sėklų. Tobulas pasirinkimas užkandžiams ar pusryčiams su arbata!
Ingredientai:
3 sunokę bananai
200 g sėklų (moliūgų, linų, saulėgrąžų – pagal jūsų skonį)
1 kiaušinis
50 g sviesto
1 arbatinis šaukštelis cinamono
150 g avižinių dribsnių
80 g šviesių speltos miltų
Gaminimo eiga:
Paruoškite orkaitę: įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Paruoškite kepimo skardą su kepimo popieriumi.
Paruoškite ingredientus: sunokusius bananus sutrinkite šakute iki vientisos masės.
Sumaišykite: į bananų masę įmuškite kiaušinį, įtarkuokite sviestą ir įberkite cinamono. Viską gerai išmaišykite. Suberkite sėklas, avižinius dribsnius, speltos miltus sumaišykite.
Formuokite sausainius: šaukšto pagalba formuokite nedidelius sausainius ant kepimo skardos.
Kepkite: kepkite apie 20 minučių arba kol sausainiai įgaus auksinę spalvą.
Atvėsinkite: išėmus iš orkaitės leiskite sausainiams atvėsti ir mėgaukitės!
Šie avižiniai sausainiai puikiai tiks kaip sveikas užkandis ryte, prieš ar po treniruotės.
Mes naudojame slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.Gerai