Pyragas be cukraus, su datulėmis
Pyragas be cukraus – skambus pavadinimas. Pyrago ingredientas datulės, kurios pačios iš savęs labai saldžios, todėl papildomai nenaudojau jokio saldiklio.
Pyragėlis labai skanus, minkštas, drėgnas ir tikrai saldus.
Pikantiškai saldus derinys. Datulės, morkos, cinamonas – būtent toks derinys suteikia pyragui drėgmę, cinkelį ir puikų derinį.
Pyragėlį pasiėmiau į draugų pikniką gamtoje. Dauguma draugų tradicinių kepinių megėjai, bet žinokite mano kepinys jiems patiko, parsivežiau tuščią indelį ir vis svajoju dar kartą išsikepti.
Datulės mano sauso džiovinimo, tokios kietesnės.
Reikės:
- 4 kiaušinių
- 50 g sviesto
- 100 ml pieno
- žiupsnelio druskos
- 1 morkos
- 200 g datulių
- 100 g graikinių arba pekano riešutų
- a.š. kepimo miltelių
- a.š. Ceilono cinamono
- 90 g stambių avižinių dribsnių
- 100 g šviesių speltos miltų
Gaminame:
- datules užmerkiame vandeny 1 val., paskui vandenį nupilame, datules supjaustome
- riešutus apkepame ant sausos keptuvės, apkepus supjaustome
- morką sutarkuojame su smulkia tarka
- kiaušinius išsukame šakute su žiupsneliu druskos
- sviestą ištirpiname
- į kiaušinius supilame sviestą ir pieną, išmaišome
- suberiame miltus su kepimo milteliais ir avižinius dribsnius, cinamoną, išmaišome
- sudedame tarkuotą morką, supjaustytas datules ir riešutus, išmaišome
- kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Skanių atradimų 🙂