Pyragas be cukraus

Pyragas be cukraus, su datulėmis

Pyragas be cukraus – skambus pavadinimas. Pyrago ingredientas datulės, kurios pačios iš savęs labai saldžios, todėl papildomai nenaudojau jokio saldiklio.

Pyragėlis labai skanus, minkštas, drėgnas ir tikrai saldus. 

Pikantiškai saldus derinys. Datulės, morkos, cinamonas – būtent toks derinys suteikia pyragui drėgmę, cinkelį ir puikų derinį. 

Pyragėlį pasiėmiau į draugų pikniką gamtoje. Dauguma draugų tradicinių kepinių megėjai, bet žinokite mano kepinys jiems patiko, parsivežiau tuščią indelį ir vis svajoju dar kartą išsikepti. 

Datulės mano sauso džiovinimo, tokios kietesnės.

Reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 50 g sviesto
  • 100 ml pieno
  • žiupsnelio druskos
  • 1 morkos
  • 200 g datulių
  • 100 g graikinių arba pekano riešutų
  • a.š. kepimo miltelių
  • a.š. Ceilono cinamono
  • 90 g stambių avižinių dribsnių
  • 100 g šviesių speltos miltų
Pyragas be cukraus
Pyragas be cukraus

Gaminame:

  • datules užmerkiame vandeny 1 val., paskui vandenį nupilame, datules supjaustome
  • riešutus apkepame ant sausos keptuvės, apkepus supjaustome
  • morką sutarkuojame su smulkia tarka
  • kiaušinius išsukame šakute su žiupsneliu druskos
  • sviestą ištirpiname
  • į kiaušinius supilame sviestą ir pieną, išmaišome
  • suberiame miltus su kepimo milteliais ir avižinius dribsnius, cinamoną, išmaišome
  • sudedame tarkuotą morką, supjaustytas datules ir riešutus, išmaišome
  • kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.

Skanių atradimų 🙂

Daugiau sveikos mitybos receptų

pyragas be cukraus
prieskoniai
Naudotas cinamonas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Į viršų