Mėsa su bulvėmis ir pastarnoku orkaitėje

Mėsa su bulvėmis ir pastarnoku orkaitėje - skanūs ir maistingi pietūs!

Daugiau daržovių – lozungas skambantis vis dažniau visuose eteriuose. Kaip pas Jus su „daugiau daržovių”?

Šį sykį prie pietų stalo įdėjos „Mėsa su bulvėmis” pasiūlysiu Jums įtraukti ir pastarnoką. Mano aplausoje socialinėje erdvėje rezultatai parodė, kad tikrai nedaugėlis jį naudoja savo virtuvėje, o bereikalo.

Pastarnoke – ypač daug kalio, silicio ir fosforo, taip pat vitaminų C ir B, geležies, mangano, celeno ir cinko. Daugiau apie jo naudą galite pasiskaityti čia.

 

Eime gaminti 🙂

Reikės:

  • Karbonadinės mėsos, pas mane apie pusę kg, galima ir daugiau (kiauliena, jautiena, elniena, veršiena ar kita Jūsų mėgstama tamsi mėsa)
  • Prieskonių, aš naudojau tiek mėsai, tiek daržovėms Mozzarella tomato. Juos galite įsigyti paspaudę pavadinimą. Pagal tradicinę italų receptūrą sumaišytas mišinys toks universalus, kad virtuvėje pravers visada.
  • Himalajų arba jūros druskos pagal skonį.
  • Morkos
  • 4 bulvių
  • 1 pastarnoko
  • 50 gr mirkytų šitaki grybų (galite rinktis pievagrybius)
  • 2 šaukų pomidorų pastos
  • 2 šaukštų liesos grietinės
  • svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • 400 – 500 ml vandens
  • Mėsą supjaustome į karbonado gabaliukus, 1 cm storio, jų nemušam. Ištriname gerai prieskoniais su druska ir paliekame bent 2 val pasimarinuoti, kas valandą patrindami mėsą pirštais.
  • Keptuvėje apkepame daržoves su grybais, apie 10 min. Į daržoves sudedame grietinę, pomidorų pastą, suberiame prieskonius, druską, įpilame vandens ir minutę patroškiname.
  • Sudėdame mėsą į aliejumi suteptą kepimo indą. Ant viršaus supilame mūsų daržoves. Vandens neturi būti virš daržovių, sulyg. 
  • Uždengiame dangčiu ir pašauname į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę 50 min.

Skanaus ir daugiau daržovių 😉

Mėsa su bulvėmis
Mėsa su bulvėmis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top