Vieną šios savaitės vakarą sugalvojau, kad noriu šokoladinio – augalinio – baltyminio torto 😁 Oooo taip 😍 O sugalvojau, kad man jį reikia paruošti čia ir dabar 😁 Todėl atlikus spintelių reviziją gimė šis šokoladinis gražuolis 😍 Jo skonis tiesiog kosmosas 🤩 Tikriausiai idealiausiai jo skonis atsiskleidžia po paros praleistos šaldytuve, kuomet pagrindas susigeria ir susikombinuoja su viršutiniu sluoksniu 😍
Siūlau ir Jums išbandyti šį tobulą tortą 🤩 Jis puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiui, o gal tiesiog prie puodelio kavos su gera kompanija ☕😊
✔️1 sluoksniui reikės (16 – 18 cm formai)
🔸Stiklinės avižinių dribsnių
🔸Pusės stiklinės moliūgo sėklų
🔸Pusės stiklinės riešutų (aš naudojau migdolus ir lazdyno riešutus)
🔸Stiklinės mirkytų datulių
👉Viską sutriname kartu, sudedame į kepimo popieriumi išklotą formą ir gerai prispaudžiame 👍
✔️2 sluoksniui reikės
🔸3 bananų
🔸1 didelio avokado
🔸Šaukšto maltų kanapių sėklų
🔸2 šaukštų žemės riešutų sviesto
🔸4 šaukštų nesaldintos kakavos
🔸1 arbatinio šaukštelio želatinos arba agar agar
👉Visus ingredientus, apart želatinos (agar agar) sutriname. Aš naudojau želatiną – ją užpilame keliais šaukštais šalto vandens, palaukiame kol išbrinks, truputi pašildome mikrobangų krosnelėje, šiek tiek palaukiame kol pravės ir supilame į masę. Gautą masę supilame į formą ir įdedame į šaldytuvą, laukiame kol sustings.
✔️Patarčiau valgyti po paros, kad susigertų gerai. Taip, žinau, iškentėti sunku 😁