
Gaivus nekeptas jogurtinis tortas su uogomis – vasaros šventė desertų lėkštėje
Gaminau šį tortą dukrytės Sutvirtinimo sakramento ir Tėčio dienos proga – dviguba šventė tapo dar ypatingesnė. Buvo graži, saulėta diena, o tortas… tiesiog dingo nuo stalo! Dalį kremo supyliau ir į taureles – su uogomis atrodė elegantiškai ir buvo tobulo gaivumo.
Jei ieškai lengvo, ne per saldaus ir vasariško deserto – šis nekeptas jogurtinis tortas su persikais, šilauogėmis ir braškėmis yra būtent tai, ko reikia.
Ingredientai
Pagrindui:
2 pakeliai sausainių (pvz., „Gaidelis“)
140 g sviesto
Kremui:
900 ml vanilinio geriamo tirštesnio jogurto
500 g maskarponės sūrio
820 g konservuotų persikų su sultimis
40 g želatinos
Šilauogės
Papuošimui:
Braškės
Tarkuotas šokoladas




Gaminimo eiga
1. Pagrindas:
Sutrupinkite sausainius, sumaišykite su ištirpintu sviestu ir tvirtai paskleiskite torto formoje. Suspauskite, kad laikytų formą.
2. Kremas:
Želatiną užpilkite persikų sultimis ir išbrinkinkite, tada šiek tiek pašildykite, kad ištirptų, bet neužvirkite!
Jogurtą ir maskarponę išplakite, tuomet supilkite atvėsintą želatiną, išmaišykite.
3. Surinkimas:
Ant sausainių pagrindo deliokite supjaustytus persikus ir šilauoges, supilkite jogurtinį kremą.
4. Papuošimas:
Kai lengvai pradės stingti papuoškite šviežiomis braškėmis ir tarkuotu šokoladu. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Patarimas:
Kremą taip pat galite pilstyti į desertines taures ar stiklainėlius – gaunasi estetiškas ir patogus patiekimas.


Kodėl verta išbandyti?
Šis desertas – be kepimo, be per daug cukraus, kupinas gaivių skonių. Puikiai tinka vasaros šventėms ar tiesiog pasilepinimui.