
Silkė su burokėliais ir persikais: skanu, gaivu ir šventiška
Jei ieškote idėjos, kaip kitaip patiekti tradicinę silkę, išbandykite šį netikėtą, bet puikiai suderintą skoniais receptą. Silkė su keptais burokėliais, avokadu ir persikais – ne tik maistinga, bet ir labai estetiška. Patiekiant taurelėse su skrudintos duonos juostelėmis, šis užkandis atrodo šventiškai ir skatina ragauti.
Ingredientai (2 taurelėms):
2 nedideli burokėliai
1 sunokęs avokadas
2 maži persikai
1 silkės filė
1 šaukštas kedro riešutų
1 šaukštelis grūdėtų garstyčių
1 šaukštelis medaus
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinos sulčių
Druska, juodieji pipirai, citrinpipiriai – pagal skonį
Duonos

Gaminimas:
Burokėliai. Burokėlius iškepkite karšto oro gruzdintuvėje arba orkaitėje – 30 minučių, 200 °C temperatūroje. Atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir padalinkite į taureles. Pagardinkite trupučiu druskos bei pipirų.
Avokadas. Sunokusį avokadą sutrinkite šakute, įspauskite šlakelį citrinos sulčių ir pabarstykite citrinpipiriais. Uždėkite ant burokėlių.
Silkė. Ant avokado sluoksnio dėkite silkės gabaliukus – svarbu, kad jie būtų be aliejaus ar marinato, geriausia – lengvai sūdyti.
Persikas. Supjaustykite kubeliais ir paskleiskite ant viršaus. Vaisių saldumas puikiai dera su sūria silke.
Kedro riešutai. Trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol ims skleistis aromatas, ir apibarstykite patiekalą.
Padažas. Sumaišykite grūdėtas garstyčias, medų, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Užpilkite šiuo padažu ant viršaus.
Duona. Duoną paskrudinkite skrudintuvėje ir supjaustykite juostelėmis. Patiekite šalia – gardu ir trašku!
Šis receptas ne tik įdomus skoniais, bet ir vizualiai patrauklus – puikus pasirinkimas šventėms ar ypatingam vakarui. Naudodami sveikus ingredientus, papildysite mitybą vertingomis skaidulomis, riebalų rūgštimis ir antioksidantais.