
Vieno kąsnio sumuštinukai su džiovintomis slyvomis ir riešutais
Šį kartą Joninėms gaminau vieno kąsnio sumuštinukus, kurių skonis jau seniai gyveno mano mintyse – tiesiog sujungiau skonius ir pajutau. Ir žinot, neprašoviau! Lėkštė greitai ištuštėjo – o tai kaip visada didžiausias įvertinimas.:)
Mūsų kaimynystėje Joninės jau tapusios gražia tradicija – su šokiais aplink stalą, su mūsų bendrijos pirmininko verdama medžiotojų šiupinine ir aukščiausiu laužu, kuris apšviečia visą pakrantę. Kiekvienas kaimynas atsineša savo vaišes – o taip stalai lūžta nuo skonių gausos.
Šie sumuštinukai buvo mano šių metų Joninių užkandis – paprasti, bet su netikėtu slyvų saldumo ir riešutų traškesio deriniu. Viskas taip paprasta – bet kai darai iš širdies, skonis kalba pats už save. ❤️
Reikės:
Juodos duonos
šlakelio alyvuogių aliejaus
Užtepėlei:
~200 g kreminio sūrio (pvz., Philadelphia)
3 kupini šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
1–2 česnako skiltelės (sutarkuoju)
10 džiovintų slyvų (smulkiai supjaustau)
2 šaukštai kepintų sūdytų riešutų (supjaustau smulkiau)
šaukštelis prieskonių su rūkyta paprika
kapotų krapų
daigų ar mikrožalumynų puošybai

Gaminimas:
Duoną supjaustyk riekelėmis, apšlakstyk aliejumi ir pakepk orkaitėje 200 °C, kol taps traški.
Užtepėlei sumaišyk visus ingredientus. Paragauk – prieskonių dėk pagal savo skonį.
Užtepk ant skrudintos duonos, papuošk daigais ar žolelėmis.
Tiekiant – šypsokis ir kviesk ragauti :).
Ar tai tiesiog ingredientai? Gal. Bet kai gamini su šiluma ir puikia emocija, patiekalas tampa šventės skoniu. 💛