Blynai su lašiša ir daržovėmis - idėja Užgavėnėms, taip pat puikiai tiks pusryčiams, pietums ar vakarienei
Blynų blynelių metas – Užgavėnės!
Smagi šventė, kurios metu žmonės varo žiemą iš kiemo, siekdami prišaukti greičiau ateinatį pavasarį. Žavi šventė, kurioje dar sutinkamos liaudies tradicijos, su tų metų humoro jausmu. Užgavėnės neatsiejamos nuo kaukių, blynų, Morės deginimo, Lašininio ir Kanapinio kovos. Per Užgavėnes visi pratę sočiai pavalgyti. O vaikai mėgsta persirengti ir eiti pas kaimynus su daina: Mes žydukai Lietuvos, norim blynų ir kavos, jeigu blynai nemaišyti – prašom pinigus krapštyti. Oooo jau blynų turbūt nedaugelis užmaišo, nes vaikai grįžta pilnu maišu saldainių ir prisirinkę pinigėlių.
O mes tuo tarpu eime kepti sočių blynų, o jų improvizacijų tikrai daug.. Šiandien aš noriu Jums pasiūlyti nesaldžių, maistingų blynų receptą. Blynų, kuriuose susipina vitaminai, mineralai, angliavandeniai ir baltymai.
- Šie miltai gamintojo priskiriami prie pačių sveikiausių kvietinių miltų.
- Miltams sumalti nėra pašalinamos selenos ir gemalai.
- Išlieka mikroelementai, vitaminai, skaidulinės medžiagos.
Eime gaminti ir ragauti kartu
Reikės:
2 kiaušinių
morkos
cukinijos
svogūno
2 skiltelių česnako
100 gr rūkytos lašišos (galite ir žalią naudoti)
100 ml kefyro
70 gr viso grūdo kvietinių miltų
70 gr ekstra miltų
krapų
kokybiškų žuvies prieskonių, išsirinkti galite iš Skonio burtų atrinktų prieskonių
Gaminame:
kiaušinius suplakame šluotele
morką, cukiniją, svogūną, česnaką sutarkuojame su smulkia tarka – išspaudžiame sultis
sudedame gabaliukais pjaustytą lašišą
įpilame kefyrą
įpjaustome krapus
suberiame miltus
suberiame prieskonius
gerai išmaišome
kepame ant keptuvės
Skanaus






