
Apelsininis bananų pyragas
Apelsininis bananų pyragas – kvepia namų jaukumu, šiluma ir užburia savo kvapu.
Pintinėje prinokę bananai, tyliai glaudžiasi ir laukia savo momento. O kur geriausiai panaudoti tokius bananus, aišku į kepinius. Ir nėra ko čia daug išradinėti, nes bananų pyragus kepa dažna šeimininkė. Prisijungiu į jų gretas ir kepu savąją su apelsino sultimis. Apelsinas buvo sodrus, sultingas. Galima dar įtarkuoti jo žievelės, labiau išreikštam skoniui, kaip sakoma mano idėja – Jūsų realizacija.
Ir man svarbu, jeigu gaminsite būtina pasidalinkite @skonio_burtai
Reikės (Apelsininis bananų pyragas):
- 2 prinokusių bananų
- 2 kiaušinių
- 1 a.š. kepimo miltelių
- pusės apelsino sulčių, galima papildomai ir žievelės įtarkuoti, gerai nuplovus apelsiną
- 2 šaukštai klevų sirupo
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- šaukšto riešutų sviesto
- 80 g. avižinių miltų
- 40 g. kukurūzų miltų



Gaminame (Apelsininis bananų pyragas):
- bananus išspaudžiam šakute
- įmušame kiaušinius, išmaišome
- įpilame klevų sirupą, aliejų ir išspaudžiame apelsinų sultis, išmaišome
- įberiame miltus, kepimo miltelius – išmaišome
- kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Skanaus 🙂
