 
  Gardus gi jis
Gardus gi jis 
 Ar mėgstate
Ar mėgstate Ar gaminate
Ar gaminate
 Šviežio, naminio skonio nepalyginsi su randamu parduotuvių lentynose..
Šviežio, naminio skonio nepalyginsi su randamu parduotuvių lentynose.. o pasilepinti būtent taip ir gi reikia
o pasilepinti būtent taip ir gi reikia Mes su namiškiais ir draugais skanavome su rugine duona, buvo labai gardu.. Visi išgyrė, todėl dalinuosi ir su Jumis..
Mes su namiškiais ir draugais skanavome su rugine duona, buvo labai gardu.. Visi išgyrė, todėl dalinuosi ir su Jumis..
 Bėgam gaminti, reikės:
Bėgam gaminti, reikės:
 1,5 – 2 kg mėgstamų kepenėlių
1,5 – 2 kg mėgstamų kepenėlių
 svogūnas
svogūnas
 maža galvutė česnako
maža galvutė česnako
 100 ml sauso balto vyno
100 ml sauso balto vyno
 100 ml riebios grietinėlės
100 ml riebios grietinėlės
 70 gr sviesto + sviesto aplieti viršų
70 gr sviesto + sviesto aplieti viršų
 pusės citrinos sulčių
pusės citrinos sulčių
 druskos, česnakinių pipirų, prieskonių mėsai be druskos
druskos, česnakinių pipirų, prieskonių mėsai be druskos
 Svogūną ir česnaką apkepiname
Svogūną ir česnaką apkepiname

 Kepenėles kepame atskirai, turi būti truputį rusvos viduje, įpilame vyno, palaukiame kol išgarus.
Kepenėles kepame atskirai, turi būti truputį rusvos viduje, įpilame vyno, palaukiame kol išgarus.

  Tuomet įpilame grietinėlę ir porą min patroškiname.
Tuomet įpilame grietinėlę ir porą min patroškiname.
 Inde sujungiame kepenėles su svogūnais ir česnakais, įpilame truputį susidariusio sultinio.
Inde sujungiame kepenėles su svogūnais ir česnakais, įpilame truputį susidariusio sultinio.
  Apibarstome prieskoniais, įdedame sviestą, įpilame citrinos sulčių ir sutriname.
Apibarstome prieskoniais, įdedame sviestą, įpilame citrinos sulčių ir sutriname.

 Sudėjus į formeles ištirpiname sviestą ir užpilame ant kepenėlių.
Sudėjus į formeles ištirpiname sviestą ir užpilame ant kepenėlių. 

 Sviestui sustingus skanaujame
Sviestui sustingus skanaujame 

 
 





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
