
Lašiša žolelių ir apelsinų marinate – gardu, sveika, paprasta!
Šis lašišos receptas puikiai tinka tiems, kurie vertina greitą, sveiką ir skanų maistą. Gaivus apelsinų sultimis kvepiantis marinatas, praturtintas žolelėmis, česnaku ir džiovintais pomidorais, suteikia žuviai puikų skonį ir aromatą.
Ingredientai:
lašišos
2 saujos šviežių žolelių (naudojau krapus, kalendrą ir baziliką)
3 saulėje džiovinti pomidorai
3 česnako skiltelės
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Šviežiai spaustos 1 apelsino sultys
Prieskoniai: Himalajų druska, ciberžolė, rūkyta paprika, Viduržemio jūros prieskonių mišinys


Gaminimo eiga:
Lašišą nuvalykite, supjaustykite porcijomis ir išdėliokite kepimo formoje.
Paruoškite marinatą: trintuve sutrinkite žoleles, česnaką, džiovintus pomidorus, alyvuogių aliejų, apelsino sultis ir prieskonius, kol gausite vientisą masę.
Gautu marinatu aptepkite lašišą.
Kepkite 180 °C orkaitėje apie 15–20 minučių, priklausomai nuo lašišos storio.

Mano patarimai:
Jeigu mėgstate pikantiškesnį skonį – įdėkite šiek tiek aitriosios paprikos.
Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek svečiams – kvapas ir skonis sužavi visus.