Burokėlių salotos su persikais
Burokėlių salotos su persikais – nepaprastai gaivios, kvapnios ir labai gardžios.
Dabar atėjusi vasara džiugina mus savo lauktuvėmis. Jauni, maži burokėliai nepaprastai skanūs, sultingi, jie tobulai tinka salotoms. Recepto gamybą užfiksavo Dita photography, ji net nesitikėjo kokios gali būti skanio salotos su burokėliais. Kaip sakė Edita nesu valgiusi salotų su burokėliais, kaip smagu, kad pavyko ją nustebinti ir atskleisti nepaprastą jų skonį.
Burokėlis, mūsų krašto daržovė, todėl aš skatinu dažniau atsisukti į mūsų laukus. Burokėlių nauda didelė:
- folatų, skaidulų ir kalio šaltinis
- žaliuose lapuose gausu kalio, kalcio, geležies, beta karoteno ir vitamino C
- gausu fitochemikalų: antocianinų, saponinų, kurie mažina širdies ligų riziką, virškinamaje trakte susijungdami su cholesteroliu.
Faktai apie burokėlius:
- Cukraus kiekis burokėliuose yra didesnis nei kituose daržovėse ir gana mažai kalorijų – apie 200 viename puodelyje.
- Burokėliuose yra tam tikro augalinio pigmento beta cianino, kuris, preliminarių tyrimų duomenimis, gali būti naudingas apsaugant ląsteles nuo žalingų kancerogenų.
Burokėlių salotoms reikės:
- 100 g. špinatų
- 3 nedidelių keptų burokėlių (kepame orkaitėje 200 laipsnių suvinioję į foliją apie 30 min., kol suminkštės)
- 2 persikų
- saujos kepintų saulėgrąžų
- 100 g. fetos
- baziliko lapelių
- pusės apelsino
- prieskonių: persiladas ir česnakiniai pipirai
- balzaminio kremo su figomis
- alyvuogių aliejaus
Gaminame:
- išdeliojame špinatus
- supjaustome plonai griežinėliais nuvalytus burokėlius, išdeliojame ant špinatų
- supjaustome plonai griežinėliais persikus, išdeliojame
- supjaustome fetą kūbeliais, išdeliojame
- apibarstome prieskoniais, saulėgrąžomis
- apšlakstome apelsino sultimis, balzamiku ir aliejumi
- išdeliojame baziliko lapelius
Skanaus 🙂
Už nuotraukas dėkoju Dita photography. Jeigu ir Jūs norite, kad Jūsų produktas atsirastų skonioburtai.lt ir socialiniuose tinkluose, bei būtų profesionaliai atvaizduotas, susisiekime.
Būtinai išbandysiu👌