Šį tortą gaminau Kalėdoms.. Jų buvo netgi du.. Vieną valgėme per Kalėdinius pietus Pakruojo rajone, o kitą per Kalėdinę vakarienę Kaune.. Visur sulaukiau pagyrų, todėl receptu skubu pasidalinti ir su Jumis..
Apatiniame sluoksnyje susipina džiovinti vaisiai, kuriems tvirtumą suteikia trinti anakardžio riešutai ir šokoladas…
Vidurinis ir viršutinis sluoksniai iš kreminio vrškės sūrio ir grietinėlės.. Pačiam viršutiniam sluoksniui pridėjome rūgštelės sutrindami ir įmaišydami šaldytas vyšnes.
Reikės (forma 21 cm):
1 sluoksniui:
- 250 gr anakardžio riešutų
- 50 gr karčiojo juodojo šokolado
- 150 gr džiovintų slyvų
- 150 gr džiovintų datulių
- šaukšto čia sėklų
- 2 šaukštų agavų sirupo
2 ir 3 sluoksniams:
- 550 gr varškės sūrio kremo Philadelphia tipo
- 100 gr cukraus arba panašų kiekį medaus ar sirupo
- 180 gr riebios grietinėlės
- 9 gr želatinos
- stiklinės šaldytų vyšnių
Gaminame:
- Datules ir slyvas išmirkome vandenyje, joms išbrinkus vandenį nupilame, vaisius sutriname.
- Anakardžius sutriname, bet ne iki miltų, man patinka jausti riešutų gabaliukus.
- Šokoladą ištirpiname.
- Visus pirmo sluoksnio ingredientus sujungiame kartu ir sudedame į formą, paspaudžiame.
- Želatiną užpilame keliais šaukštai šalto vandens ir išbrinkiname.
- Grietinėlę pašildome, kad ištirptų cukrus. Jeigu naudosime kitą saldiklį, jį įmaišysime vėliau.
- Karštoje grietinėlėje ištirpiname išbrinkusią želatiną.
- Grietinėlę sumaišome su varškės kremu. Maišome po truputį, vis įpildami grietinėlę.
- Pusę gautos masės supilame ant toro ir dedame į šaldiklį, kad greičiau sustingtų.
- Atšildytas vyšnes sutriname.
- Gautas vyšnes įmaišome į likusį kremą.
- Sustingus viduriniam sluoksniui įpilame vyšnių kremo.