NEMOKAMAS SIUNTIMAS LIETUVOJE perkant už 50 € ir daugiau.

Keptos daržovės su kreminiu moliūgų padažu

Keptos daržovės su kreminiu moliūgų padažu

Keptos daržovės su kreminiu moliūgų padažu

Sotus, spalvingas ir maistingas patiekalas – keptos daržovės su švelniu moliūgų padažu. Tai ne tik skanus, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas. Įvairiaspalvės daržovės suteikia organizmui platų spektrą antioksidantų, vitaminų ir mineralų. Moksliniai tyrimai rodo, kad valgant įvairių spalvų augalinius produktus gauname skirtingų fitonutrientų, kurie padeda kovoti su uždegimais, stiprina imuninę sistemą ir mažina lėtinių ligų riziką.

Pavyzdžiui:

  • Oranžinės ir geltonos daržovės (moliūgas, morka, batatas) yra turtingos beta karotinu, kuris palaiko akių ir odos sveikatą.
  • Raudonos ir violetinės daržovės (paprika, violetinis batatas) turi antocianinų ir likopeno, kurie yra stiprūs antioksidantai ir mažina uždegimus.
  • Žalios daržovės (brokolis) suteikia sulforafano – junginio, kuris padeda kepenų detoksikacijai ir ląstelių apsaugai.

Be to, ankštiniai produktai, tokie kaip avinžirniai, yra puikus augalinių baltymų ir skaidulų šaltinis. Reguliarus jų vartojimas siejamas su geresne žarnyno mikroflora, stabilesniu cukraus kiekiu kraujyje ir ilgesne gyvenimo trukme.

Ingredientai:

  • 1 mažas moliūgas
  • 1 morka
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 oranžinis batatas
  • 1 violetinis batatas
  • 1 česnako galvutė
  • 1 brokolis
  • 1 stiklinė virtų avinžirnių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 šaukštelio ciberžolės
  • 1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
  • 1/2 šaukštelio Viduržemio jūros prieskonių mišinio
  • 2 šaukštai sezamo sėklų
  • 50 g fetos sūrio
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 50 ml vandens
Keptos daržovės su kreminiu moliūgų padažu
Keptos daržovės su kreminiu moliūgų padažu
Keptos daržovės su kreminiu moliūgų padažu
Keptos daržovės su kreminiu moliūgų padažu

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Moliūgą, morką, papriką, batatus ir česnako galvutę sudėkite į kepimo skardą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 10 minučių.
  3. Po 10 minučių įdėkite brokolį ir virtus avinžirnius, dar kepkite 10 minučių.
  4. Iškeptą moliūgą, morką ir česnaką sutrinkite su trupučiu vandens iki vientisos tyrės.
  5. Į lėkštę paskleiskite moliūgų tyrę, ant viršaus sudėkite keptas daržoves.
  6. Apibarstykite sezamo sėklomis, fetos sūriu ir mėgstamais prieskoniais.
  7. Patiekite šiltą ir mėgaukitės!

Daugiau receptų

Populiariausi produktai

Apie mane

skonio burtai, receptai, sveikos mitybos patarimai

Sveiki! 🌿

Aš esu Natalija – sveiki atvykę į mano tinklaraštį apie sveiką gyvenseną ir subalansuotos mitybos receptus! Čia dalinuosi paprastais, skaniais ir sveikais receptais, kurie tiks tiek kasdieniams patiekalams, tiek ypatingoms progoms.

Mano tikslas? Įkvėpti jus gyventi sveikiau, maitintis ne tik gardžiai, bet ir subalansuotai. Kartu atraskime naujus skonius, gerą savijautą ir džiaugsmą sveiko gyvenimo būdo kelionėje.

🌱 Prisijunkite – kurkime sveikus įpročius kartu! 💚

Sekite mane socialiniuose tinkluose