
Bandelės su obuoliais ir cinamonu - skani nepabostanti klasika.
Sloksniuotos bemielės tešlos bandelės su obuoliais – gardžios, skanios ir traškios. Keptos su medumi, todėl tokios apskrudusios ir traškios.
Rytą kai svečiavosi mama kepiau jai ir vaikams. Mano mamytė labai mėgsta miltinius gaminius, o kokie vaikai nemėgsta bandelių :)? Maniškės aišku be cukraus, vietoje jo rinkausi medų.
Visoms panoms labai patiko bandelės, sakė labai skanios. O paruošti juk taip paprasta. Pasilepinti kartais tikrai galima.
REIKĖS:
- bemielės sloksniuotos šaldytos tešlos
- obuolių
- skysto medaus
- cinamono
- kiaušinio
- sviesto
GAMINAME:
- sloksniuotos tešlos pakelį padalinam per pusę, nes reikės tešlos apkloti bandeles
- tešlą ant kurios dėsime įdarą aptepame sviestu
- supjaustome lakštą mūsų bandelėms
- įdarui: nulupame obuolius, juos supjaustome, įpilame medų, suberiame cinamoną – išmaišome
- įdarą dedame ant supjaustytos tešlos gabalėlių
- likusios tešlos gabaliukus truputį iškočiojame (nes užklotas turi būti didesnis), supjaustome pagal mūsų bandeles ir prapjauname skylutes
- užklojame bandeles ir su šakute prispaudžiame šonus
- kiaušinį suplakame, įpilame medaus, įberiame cinamono – išmaišome
- aptepame gerai bandeles
- kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus ryto 🙂

