Kepti obuoliai su traškiais avižiniais dribsniais

Ar palepinate savo namus rudenišku keptų obuolių aromatu..?

Ar suteikiate savo namams šildančio, vyliojančio, užburiančio aromatingo šilumos pliupsnio..?

Būtent tokia šiluma šį rytą užbūriau tėvelių namus.. Šiltų, jaukių namų rytas.. Rytas, kuriame gali paskęsti, neskubėti ir kurti.. Lengvas rudeniškas vėjas už lango, skinantis paskutinius medžių lapus atpučia didesnį norą kepti ir skleisti jaukią šilumą..

Kepti obuoliai turi daug idėjų… Kepta naminė granola neatsilieka taip pat.. O kodėl nepabadndžius sujungi šiuos du derinius į skanų, šiltą, rudenišką duetą..? Būtent tokia ryto idėja užbūrė mane.. Ir žinote? Tobulai.. Šiltai.. Jaukiai.. Skaniai.. Aromatingai..

Ir nenustosiu kartoti.. Svarbiausias ingredientas kyla iš vidaus.. Meilė.. Būtent meilė virtuvėje.. Pajuskite ją ir kurti, improvizuoti, gaminti taps labai lengva ir paprasta…

Reikės:

  • 7 saldžių obuolių
  • cinamono
  • 250 gr avižinių dribsnių
  • 50 gr riešutų
  • 2 šaukštai skysto medaus
  • šaukštas alyvuogių aliejaus

Gaminame:

  • Obuolius supjaustome plonais griežinėliais ir išdeliojame į aliejumi išteptą kepimo formą
  • Obuolius apibarstome cinamonu
  • Avižinius dribsnius, riešutus, aliejų, medų sumaišome kartu
  • Avižinius dribsnius išdeliojame ant obuolių
  • Kepame 30 min. 180 įkaitintoje orkaitėje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis
Į viršų