Žalios tuno salotos
Žalios tuno salotos – Subalansuota mityba apima įvairių maisto grupių įtraukimą į savo valgiaraštį. Žalios tuno salotos yra puikus pasirinkimas, nes jos suteikia įvairių maistinių medžiagų iš įvairių šaltinių.
Svarbu įtraukti įvairius produktus, įskaitant vaisius, daržoves, grūdus, sėklas, baltymų šaltinius, pieno produktus (sakingai), bei sveikuosius riebalus. Šių maisto grupių derinimas padeda organizmui gauti visas būtinas maistines medžiagas. Įvairovė ir subalansuotas maisto vartojimas yra pagrindiniai sveikos mitybos principai.
Ingridientai:
- Šviežios žalios salotos (pvz., rukola, špinatai, ledinis salotas)
- Skrudintos sėklos (pvz., saulėgrąžos, moliūgų sėklos)
- Kanapių sėklos
- Avokadas
- Konservuotas tunas savo sultyse
- Alyvuogių aliejus
- Citrinos sultys
- Prieskoniai Persiladas
Gaminimo eiga:
-
Paruoškite daržoves: Nuplaukite ir paruoškite salotas. Avokadą supjaustykite smulkiai.
-
Sudėkite salotas: Į didelį dubenį sudėkite žalias salotas, supjaustytą avokadą ir skrudintas sėklas.
-
Pridėkite tuną: Pridėkite tuną į salotas.
-
Apkepkite: Apšlakstykite salotas alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Pagardinkite prieskoniais.
Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir turtingas baltymais, vitaminu C, skaidulomis ir sveikaisiais riebalais. Sveikatos!