Trinta keptų daržovių sriuba su vištiena
Trinta keptų daržovių sriuba su vištiena – ieškote skanaus, sotaus pietų ar vakarienės recepto? Ši tiršta ir aromatinga trinta sriuba su keptomis daržovėmis ir vištiena – puikus pasirinkimas! Lengvai pagaminama, soti.
Norite, kad būtų dar sotesnė? Patarimas: įmaišykite virtų ryžių.
Daržovės, užsaugusios mano mažame darželyje, todėl man ši sriuba dar labiau ypatinga. Nesu aš stipri daržovių auginime, bet šiemet galiu džiaugtis tikrai šainiu derliumi.
Ingredientai:
- 10-15 pomidorų
- 1 baklažanas
- 1 raudona paprika
- 1 galvutė česnako
- 1-2 vištienos krūtinėlė (s) arba blauzdelės
- 1 svogūnas
- 1 saliero stiebas
- vandens sultiniui
- 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės
- 2 arbatiniai šaukšteliai rūkytos paprikos
- 1 šaukštas daržovių prieskonių
- Druska, pipirai pagal skonį
- Sauja smulkintų krapų
- Tarkuotas fermentinis, mocarella arba fetos sūris
Paruošimas:
- Orkaitė: Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
- Daržovės: Pomidorus, baklažaną, papriką ir česnaką sudėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 30 minučių, arba kol daržovės suminkštės ir apskrus.
- Vištiena: Vištieną užpilkite vandeniu ir užvirkite. Nupilkite vandenį, nuplaukite vištieną ir užpilkite švariu vandeniu. Sudėkite svogūną, salierą, ciberžolę, rūkytą papriką ir daržovių prieskonius. Virkite apie 20-30 minučių, arba kol vištiena išvirs.
- Trinimas: Nuo iškepusių daržovių nuimkite odeles ir sudėkite į trintuvą. Sutrinkite iki vientisos masės.
- Sriuba: Į puodą supilkite trintas daržoves, bei vištienos sultinį iki norimo tirštumo. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų, rūkytos paprikos, daržovių prieskonių.
- Patiekimas: Išvirusią vištieną suplėšykite šakute ir sudėkite į sriubą. Pabarstykite smulkintais krapais. Patiekite su tarkuotu arba fetos sūriu.
Skanaus 🙂